News Flash:

La Caransebes a inceput a patra editie a Festivalului "Toamna la Gugulani"

11 Octombrie 2013
1547 Vizualizari | 0 Comentarii

Cea de-a patra editie a Festivalului 'Toamna la Gugulani' si-a deschis, joi, portile, la Caransebes.

Targul a adus mai multe modernizari fata de anul trecut în ceea ce priveste pavilioanele expozitionale, astfel încat, producatorii si cumparatorii sa aiba parte de un comert civilizat.

'Toamna la Gugulani este un eveniment important pe agenda culturala a municipiului Caransebes. Dincolo de evenimentul cultural, este unul traditional, pentru ca aduce într-un singur spatiu, producatori din mai multe judete ale tarii, dar si din Banatul de Munte, care îsi expun produsele în aceasta toamna bogata, dupa un an de munca. In acest fel atragem si cumparatorii, care doresc sa îsi faca aprovizionarea cu produse bio, la preturi de producator. In plus, ei participa si la un program cultural de exceptie', a afirmat primarul municipiului Caransebes, Marcel Vela.

Cu acest prilej, cele mai bune produse au fost premiate cu diplome si bani, oferite de catre Primaria si Consiliul Local al municipiului Caransebes.

Unul dintre producatorii veterani, premiat la festival, a fost o femeie în varsta de 86 de ani, care de peste 40 de ani vine în mod constant la Caransebes, cu produse ecologice, crescute în gradina proprie.

Dupa festivitatea de premiere a expozitiilor de legume - fructe, pasari exotice, pasari de rasa, animale mici de rasa, produse lactate si apicole, flori, dar si mesteri populari, a urmat un spectacol cu Ansamblul Armenisana, precum si un spectacol de gala cu Taraful 'Olanii' si diferiti solisti vocali de muzica populara. Invitat special a fost îndragita folclorista, Ana Munteanu. Atmosfera a fost întretinuta si de Ansamblul 'Iedera' din Otelu-Rosu.

Vineri, manifestarea va continua cu Festivalul Comunitatilor Etnice din Banat, organizat în colaborare Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras-Severin, dar si cu jurizarea mesterilor gastronomi, de catre reprezentantii Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes.

Festivalul 'Toamna la Gugulani' este organizat de Primaria municipiului Caransebes, Casa de Cultura 'George Suru' si Serviciul Public 'Piata Gugulanilor' si se va încheia luni, 14 octombrie.


caransebes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007774 (s)