News Flash:

Oameni in strada: Apartamentele de pe scara blocului din Resita unde a avut loc o explozie nu mai pot fi locuite

10 Octombrie 2013
1495 Vizualizari | 0 Comentarii

Apartamentele de pe scara blocului din Resita, unde a avut loc o explozie cauzata de o acumulare de gaze, nu mai pot fi locuite din cauza avarierii structurii de rezistenta, a declarat, miercuri, primarul municipiului, Mihai Stepanescu.

In urma expertizei tehnice a blocului situat pe Aleea Vladeasa nr. 1, sc. 1, din municipiul Resita, unde s-a produs o explozie pe data de 1 octombrie, a reiesit ca structura de rezistenta a cladirii a fost grav avariata, prin prabusirea planseelor de la etajele I si II. In consecinta, cladirea nu poate fi utilizata în aceasta faza, în conditii de siguranta, fiind necesare masuri de consolidare.

'Documentatia de avizare a lucrarilor de interventie va fi prezentata de catre proiectant pe data de 15 octombrie. Pe baza acesteia, în care vor fi cuantificate lucrarile de consolidare, cu ajutorul Consiliului Judetean Caras-Severin si a Institutiei Prefectului, se va întocmi un proiect de hotarare de Guvern', a afirmat Titiana Catana, sef serviciu în cadrul Primariei Resita.

Mai mult de jumatate dintre locatarii evacuati locuiesc, deocamdata, la doua internate din oras.

In urma exploziei, trei apartamente au fost distruse integral si alte cateva zeci au suferit diverse avarii, iar 74 de persoane au fost evacuate.


mihai stepanescu aleea vladeasa catana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1405 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006712 (s)