News Flash:

Ajutor pentru Ucraina

Municipalitatea timișoreană va oferi Ucrainei generatoare de curent electric

14 Aprilie 2023
315 Vizualizari | 0 Comentarii

O companie privată contactată de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a achiziționat trei generatoare noi care vor fi trimise în Ucraina. Acestea au ajuns la Hub-ul Logistic Român din județul Suceava și un al patrulea generator va fi trimis săptămâna viitoare. Al patrulea generator a fost achiziționat prin intermediul unei campanii de strângere de fonduri prin donații, organizată de Fundația Comunitară Timișoara.

Generatoarele vor fi preluate de partenerii ucraineni și distribuite în zonele unde rețeaua electrică a fost afectată de bombardamente.

”Timișoara a sărit în sprijinul ucrainenilor chiar din primele zile ale războiului. A devenit casă pentru unii dintre refugiați și a trimis mai multe transporturi cu ajutoare la Cernăuți, orașul nostru înfrățit. Încă de la început, ne-am concentrat eforturile locale pentru a-i sprijini cu bunuri de care au avut urgentă nevoie. Așa se întâmplă și acum, când trimitem generatoare de energie. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această nouă campanie europeană și au fost din nou solidari, în aceste vremuri cumplite pe care le trăiesc vecinii noștri”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a identificat o companie privată care a donat trei generatoare diesel, cu o capacitate de 8,10 kVA, în valoare totală de peste 20.000 de lei. Generatoarele au fost transportate gratuit cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

Cel de-al patrulea generator este unul de mare capacitate (35 KVA) și a fost achiziționat prin intermediul unei campanii de strângere de fonduri, derulată de Fundația Comunitară Timișoara. Campania face parte din Programul Timișoara pentru Ucraina, inițiat de Primărie. Optzeci de persoane fizice și companiile Cloudbase Solutions și Calivita au donat pe platforma dedicată https://timisoarapentruucraina.ro/ro/ fondurile necesare pentru achiziția acestui generator staționar, în valoare de 51.000 de lei. Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a sprijinit Fundația Comunitară pe parcursul derulării procedurilor de achiziție și transport a generatorului. Cheltuielile de transport de la Timișoara până la hub-ul din județul Suceava vor fi suportate de firma producătoare.

Platforma Timișoara pentru Ucraina a reușit să strângă până în prezent peste 730.000 de lei în donații, care au fost folosite pentru achiziționarea de echipamente de protecție civilă, generatoare de energie, medicamente, alimente și bunuri de primă necesitate. Această platformă, care a fost lansată acum un an, reunește organizații neguvernamentale, instituții publice, companii private, lideri religioși și alți actori sociali.

În decembrie 2022, Timișoara s-a alăturat campaniei europene de solidaritate "Generatoare de speranță/Generators of hope", care își propune să ajute populația ucraineană prin furnizarea de generatoare de energie. Această campanie a fost inițiată de Parlamentul European în colaborare cu rețeaua Eurocities, în urma apelului făcut de Guvernul Ucrainei și a necesității urgente de generatoare electrice pentru a menține în funcțiune spitalele, școlile, sistemul de alimentare cu apă și rețelele de comunicații.

Peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în urma atacurilor cu rachete și drone.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006956 (s)