News Flash:

Un nou proiect măreț în Timișoara

Se dorește construirea unei parcări multietajate în centrul orașului

13 Aprilie 2023
347 Vizualizari | 0 Comentarii

În curând, aleșii locali vor avea pe masă proiectul de aprobare a indicatorilor pentru o parcare cu mai multe etaje în centrul Timișoarei, aproape de Spitalul de Copii. Această parcare va fi utilizată atât de personalul spitalului, cât și de oamenii care caută un loc de parcare în zonă. Valoarea proiectului este de peste 9 milioane de euro.

Într-o viitoare ședință a Consiliului Local Timișoara, indicatorii tehnico-economici urmează să fie votați, după care primăria va lansa licitația pentru proiectarea și execuția parcării. Parcarea va fi amplasată pe strada Dr. Iosif Nemoianu din centrul orașului și va avea 184 de locuri de parcare, fiind disponibilă atât pentru personalul Spitalului de Copii "Louis Țurcanu", cât și pentru cetățenii care au nevoie de un loc de parcare în zonă.

Parcarea va avea două etaje la subsol și trei etaje supraterane, precum și o terasă. Va fi dotată cu lift, sisteme de supraveghere video și locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități. Accesul în parcare va fi monitorizat, iar șoferii vor fi informați în prealabil cu privire la disponibilitatea locurilor de parcare. De asemenea, vor fi amenajate șase stații pentru încărcarea mașinilor electrice și locuri de parcare pentru biciclete. Pe terasă vor fi instalate panouri fotovoltaice.

Suprafața terenului alocat acestei parcări din centrul orașului este de 4.971 mp și aparține municipalității. Fiecare loc de parcare va avea o dimensiune minimă de 2,3-2,5 m x 5 m. Accesul auto și pietonal se va face din strada Iosif Nemoianu.

Investiția estimată pentru acest proiect se ridică la 45 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 9,2 milioane de euro. Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate a fost semnat în primăvara anului 2022, iar elaborarea documentației a fost încredințată companiei Studio Art Construct (lider de proiect) și subcontractanților Total Grup Solutions, General Lux Therm, Civ Indust Proiect și Evam Constal, contra sumei de 188.160 de lei, cu TVA inclus.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005183 (s)