News Flash:

Investiții de aproape 5 milioane de euro în Timișoara

Se lucrează intens la clădirea Liceului Waldorf din oraș

13 Aprilie 2023
297 Vizualizari | 0 Comentarii


Primarul Dominic Fritz a inspectat miercuri progresul lucrărilor la Liceul Waldorf și a discutat cu constructorul. Fundația a fost finalizată și acum se lucrează la turnarea plăcii pentru parter. Clădirea ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a inspectat astăzi proiectul de construcție de la Liceul Waldorf și a avut o întâlnire cu constructorul. Constructorul estimează că parterul noii clădiri va fi finalizat până la sfârșitul lunii mai. Noua clădire va avea două niveluri, parter și etaj, și va oferi condiții optime de învățare pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial.

Lucrările la noul corp de clădire sunt în grafic. La mai puțin de șase luni de la începerea construcției, fundația și structura de la parter sunt gata, iar acum se lucrează la turnarea plăcii. Următoarea etapă implică ridicarea stâlpilor pentru etaj, care se va derula în paralel cu lucrările de zidărie.

„Liceul Waldorf este una din școlile timișorene care are nevoie de spațiu suplimentar pentru numărul în creștere de elevi pe care îl au. Noua clădire pe care o construim va rezolva această nevoie și va oferi copiilor condiții moderne de studiu. Mă bucură ritmul susținut al lucrărilor de construcții și estimăm că, până la finalul anului, lucrarea va fi gata, iar apoi copiii se vor putea muta în noua școală. Waldorf nu este singura școală unde construim noi clădiri. Avem în construcție corpuri de clădire noi pentru Gimnazială 30, Gimnazială 13, extindere Grădinița PP33, un nou campus școlar pentru Lenau, o nouă sală de sport la Generală 25”, declară primarul Dominic Fritz.

O nouă clădire este construită pe strada Uranus din zona Soarelui și va oferi o gamă suplimentară de săli de clasă și laboratoare pentru 446 de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, în cadrul ciclurilor primar și gimnazial. NEDEX GRUP este liderul lucrărilor, împreună cu alte patru firme subcontractate: SC CONECO ROMANIA SRL, IGNNEX FIRE SOLUTIONS, M.C. SAFE ALARM, SERVSTING SRL și WATTVISOR S.R.L. Contractul pentru acest proiect a fost semnat de Primăria Timișoara în toamna anului trecut. Valoarea investiției este de aproximativ 4,6 milioane de euro (peste 22,7 milioane de lei cu TVA inclus) și este finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Înainte de începerea proiectului, părinții elevilor de la Waldorf au donat studiul de fezabilitate al școlii pentru a accelera lucrările.

Liceul Waldorf este o școală de stat cu specific de pedagogie alternativă înființată în 1991. Clădirile în care funcționează grădinița, școala primară, gimnazială și liceul se găsesc pe terenul adiacent investiției propuse, dar au un număr insuficient de săli de clasă și laboratoare, precum și o dotare necorespunzătoare pentru a acoperi cererea existentă și pentru a asigura desfășurarea procesului de învățământ în mod corespunzător. Noua clădire va avea 8 săli de clasă, 13 săli pentru laboratoare și ateliere, cabinete, săli afterschool, dar și o sală multifuncțională și spații administrative. Este prima clădire de școală care va fi accesibilizată încă din faza de construcție pentru copiii cu probleme de mobilitate. La finalizarea lucrărilor de construcție, noul imobil va fi dotat cu toate materialele și echipamentele didactice necesare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008229 (s)