News Flash:

Motivele pentru care este bine sa fii egoist la serviciu

4 Iunie 2018
982 Vizualizari | 0 Comentarii
probleme

Cercetatorii atrag atentia ca altruismul este nociv pentru cariera, contrar multor opinii. Potrivit studiului realizat de catre Adam Grant, profesor la Universtitatea din Pennsylvania, altruismul la munca poate duce la epuizare si, in mod ironic, ii poate afecta pe cei pe care incerci sa ii ajuti.

Cu toate ca de multe ori suntem tentati sa ii ajutam pe cei din jur inainte de a ne ajuta pe noi insine, acest lucru se reflecta asupra modului in care relationam cu colegii de munca, scrie Business Magazin.

"Chiar daca cei care lucreaza mai mult decat li se cere sunt printre cei mai apreciati oameni din companie, ei sunt si cei mai predispusi la epuizare din cauza efortului", a spus Grant intr-un interviu acordat Harvard Business Review. "Atunci cand nu se protejeaza, investitia lor in a-i ajuta pe altii poate duce la ramanerea in urma in ceea ce priveste propriile sarcini." Autorii studiului atrag atentia ca sunt trei lucruri importante atunci cand vrei sa-i ajuti pe altii: "alegeti cu grija modul in care ii ajutati, momentul in care ii ajutati si mai ales oamenii pe care ii ajutati.", scrie Mediafax.


cercetatorii altruismul cariera
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006358 (s)