News Flash:

Stiai ca o masina contine de 9 ori mai multe bacterii decat o toaleta publica?

4 Iunie 2018
1237 Vizualizari | 0 Comentarii
masina

In aceasta perioada cu totii petrecem mai mult timp in masina, mai ales daca mergem in vacanta. Atentie, insa, automobilul este un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.

Peste 70% dintre soferi recunosc faptul ca mananca in mod constant in timp ce conduc. Iar de aici pana la o toxiinfectie alimentara poate fi doar un pas. Un studiu efectuat in Marea Britanie a scos in evidenta faptul ca microorganismele patogene se pot inmulti in anumite conditii. Iar resturile de mancare in combinatie cu vremea umeda si calda de afara reprezinta mediul ideal. Astfel se pot inmulti ingrijorator bacterii precum "bacillus cereus" sau anumite tulpini de stafilococi.

Medicii recomanda sa mancam cat mai rar la volan, iar in cazul in care se intampla, sa aruncam resturile imediat la un cos de gunoi.

Atentie si la bauturile consumate la volan! Un scaun ud creste umiditatea in masina si favorizeaza astfel dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiurilor.

Cat de periculos este sa refolosesti sticlele de plastic 

Conform unor studii ale cercetatorilor britanici, intr-o masina pot fi de 9 ori mai multe bacterii decat intr-o toaleta publica. Iar printre cele mai murdare locuri sunt schimbatorul de viteze, volanul si manerul portierei, pentru ca acestea intra cel mai des in contact cu mainile noastre.

Statisticile arata de asemenea ca cele mai murdare masini sunt cele ale caror proprietari au animale de companie sau copii.

Ce putem face? Raspunsul este simplu! Sa curatam masina. Nu doar la spalatorie, o data pe saptamana, ci si cat putem de des cu servetele antibacteriene. Realitatea arata insa altfel: un sfert dintre soferi curata interiorul masinii o singura data pe an. Iar cel mai neglijat este portbagajul, unde sunt aruncate o multime de lucruri, printre care si cumparaturile.

Masina mai poate fi periculoasa si din cauza mucegaiurilor care se pot dezvolta in sistemul de ventilatie. Acestea pot da dureri de cap, de stomac sau pot favoriza aparitia crizelor de astm. De aceea, este recomandata schimbarea filtrului de aer atunci cand in masina incepe sa miroase urat.


masina vacanta bauturile volan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006176 (s)