News Flash:

Marile pericole din toaletele publice

2 Iunie 2018
931 Vizualizari | 0 Comentarii
toaletele publice

Daca ti-e frica de microbi afla ca ai intr-adevar un motiv real de a te teme de toaletele publice, deoarece multe studii au aratat ca acestea sunt pline si asta nu doar pe colacul de WC ci si in particulele care se imprastie in aer cand tragi apa. Aceasta problema este de mult cunoscuta si este un risc serios pentru sanatate si transferul infectiilor. Cand toaleta isi face ciclul de curatare, odata ce tragi apa sau chiar si cand cineva da drumul jetului de apa de la chiuveta pentru a se spala pe maini, exista mici picaturi de apa care ajung in aer. Tocmai de aceea, din ce in ce mai multi oameni oameni au adoptat tehnica de a trage apa cat mai tarziu ies din cabina ca mai apoi sa fuga. Insa un nou studiu a scos la iveala ceva de care toata lumea ar trebui sa se ingrijoreze, pentru ca nu doar vasul de toleta este plin de microbi. 

Noua problema este chiar dezgustatoare. Dupa ce tragi apa, microbii se aseaza pe suprafetele inconjuratoare si asta include ceva la care putina lume s-a gandit pana acum, recipientul de hartie igienica. Potrivit cercetarilor, sunt de 150 de ori mai multe bacterii pe suportul de hartie decat pe vasul de toaleta in sine, asta deoarcee vasul de toaleta contine, de obicei, un tip de bacterie pe care oricum pielea umana o detine. 

Conform unui studiu publicat in Biblioteca Nationala de Medicina a Statelor Unite, intr-o toaleta publica au fost descoperite 19 tipuri diferite de bacterii. Una dintre acestea este Lactobacillaceae, pe care omul o are deja si care se mai gaseste pe manerul usii de la toaleta si suportul de hartie si care se transfera cu usurinta cand cineva foloseste toaleta, dar nu se spala pe maini sau in drumul din cabina pana la chiuveta. 

Daca incerci sa stai departe de microbi, evita contactul cu podeaua, manerele, robinetele, rafturile de hartie, dar si capacele cosurilor de gunoi. Acestea sunt zonele pe care s-a gasit un numar mai mare de bacterii decat pe colacul scaunului de toaleta. Desigur, spalatul riguros pe maini este mereu o idee buna, pentru ca scade riscul de imbolnavire de la oricare dintre bacteriile ce pot fi luate.


toaletele publice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007409 (s)