News Flash:

Cum trebuie procedat in caz de intepaturi de insecte

3 Iunie 2018
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
intepatura mare

Întepaturile de insecte pot fi extrem de deranjante pentru copii, atat vizual cat si din cauza disconfortului cauzat de mancarimi. Însa se pot trata relativ usor.

Tantari, furnici, viespi sau albine, plus alte cateva mici insecte reprezinta un factor de stres pentru parinti.

Desi nu este deloc placut sa-ti vezi copilul ciupit pe tot corpul de tantari, de exemplu, nu prea poti face mare lucru ca sa-l protejezi tot timpul. Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru ne-a împartasit cateva sfaturi legate de cum recunoastem o întepatura de insecte si cum putem calma zona afectata a pielii.

Cum recunosti întepaturile de insecte?
Pentru a putea trata o întepatura de insecte, în primul rand trebuie sa o poti identiffica. Cu atatea insecte în jur sau daca copilul petrece mult timp în parc sau la locuri de joaca în gradini, trebuie sa fii atenta la urmatoarele semne:

- Pete rosiatice sau mici umflaturi pe pielea copilului
- Eruptii cutanate ce îl irita pe cel mic
- Umflaturi ce pot deveni dureroase.

7 tipuri de intepaturi de insecte. Vezi care sunt efectele si cateva leacuri naturiste

Tratamentul întepaturilor de insecte

Indiferent de climat, anumite insecte exista în orice conditii: daca nu reusesti sa previi aceste întepaturi, exista multe moduri în care poti reduce disconfortul si le poti trata.

1. Infectiile si alergiile: În cazul în care copilul este alergic la anumite întepaturi de insecte, trebuie sa ceri sfatul medicului care îti va recomanda cel mai bun tratament. Reactiile alergice pot fi identificate daca umflaturile si mancarimile nu dispar, sau daca copilul începe sa stranute si face febra. Pentru infectiile minore aparute din cauza întepaturilor de insecte, poti aplica pe pielea copilului o crema antiseptica dupa ce cureti bine zona.

Cum protejam copiii de întepaturile de insecte?

2. Efectul de racorire: Din moment ce întepaturile de insecte sunt mai frecvente în timpul verii si cauzeaza de cele mai multe ori mancarimi, este bine sa aplici pe pielea copilului o compresa cu apa rece. Aceasta nu numai ca îl va alina pe cel mic, însa are capacitatea de a reduce roseata si de a diminua umflatura.

3. Medicamente: Exista anumite medicamente sigure recomandate pentru întepaturile de insecte. Acestea sunt geluri antiseptice cu efect de racire, sau altele ce reduc mancarimile si durerea, însa trebuiesc administrate doar la sfatul medicului.

4. Fara mancarimi: Indicat este sa încerci sa-l opresti pe cel mic din a se scarpina în zona afectata. Scarpinatul agraveaza mancarimile si cauzeaza infectiile. Taie-i copilului unghiile, doar asa ca masura de precautie.

6 remedii naturiste rapide in caz de intepaturi, ciupituri, muscaturi

5. Remedii acasa: Doar la sfatul unui specialist, poti încerca sa prepari acasa unele tratamente care se pare ca sunt sigure si înlatura rapid disconfortul:

- Amesteca putin praf de copt în apa si aplica pe întepatura pentru a se retrage umflatura.
- Aplica pasta de santal amestecata cu un strop de turmeric. Santalul are efect de racorire, iar turmericul actioneaza ca un antiseptic. Asigura-te ca ai cumparat pudra proaspata de santal si turmeric.
- Un alt tratament eficient este cel din frunze de neem. În unele magazine naturiste se gaseste pasta de neem ce se poate aplica pe zona afectata pentru a înlatura rapid disconfortul.

 


copii mancarimi 

                                                                                                                                               


insecte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006609 (s)