News Flash:

Modificare importanta in Codul Muncii

25 August 2017
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
codul muncii
modificare a Codului muncii care a intrat deja in vigoare obliga angajatorii sa tina o fisa de pontaj zilnica pentru toti salariatii, in care sa se consemneze ora venirii si ora plecarii fiecarui angajat. Masura creeaza deja probleme unor angajatori, care nu stiu cum sa „ponteze“ munca angajatilor care lucreaza pe teren sau de acasa.

„Aceste prevederi nou introduse (desi au ca scop combaterea muncii nedeclarate) nu tin cont de realitatile mediului de afaceri si de flexibilitatea raporturilor de munca intr-un context economic din ce in ce mai complex. (...) Din pacate, modificarea legislativa adusa Codului muncii ingreuneaza viata angajatorilor, crescand si mai mult aspectele birocratice/formaliste in loc sa incurajeze flexibilitatea raporturilor de munca in contextul unei realitati ce cere acest lucru“, a spus Madalina Racovitan, Tax Partner in cadrul firmei de audit si consultanta fiscala KPMG.

Ea a mai spus ca angajatorii va trebui sa investeasca in sisteme informatice (sisteme check in/check out, pontare electronica etc.) pentru captarea timpului de lucru zilnic (inclusiv a orei de incepere si a celei de sfarsit a programului de lucru) ca o alternativa la vechea condica de prezenta.

modificare pontaj angajatori
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004817 (s)