News Flash:

Guvernul vrea sa mute o parte din contributia virata de stat la Pilonul II de pensii, in Pilonul I. Executivul pregateste OUG

25 August 2017
1094 Vizualizari | 0 Comentarii
buget
Guvernul intentioneaza sa "mute" o parte din contributia virata de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) catre Pilonul I, pentru ca Pilonul II ar avea un randament redus, au precizat, pentru Mediafax, surse guvernamentale. Diminuarea contributiei la Pilonul II este cauzata de randamentul redus.
Sursele citate au aratat ca analizele efectuate de catre ministerul de Finante au evidentiat faptul ca randamentul fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) este mai scazut decat randamentul celor de la Pilonul I.
O mutare a unei parti din aceasta contributie, care ar putea fi de 2-3%, la Pilonul I, ar asigura un randament mai mare la pensia pe care o va primi un cetatean la momentul pensionarii, au precizat sursele citate.
Aceleasi surse au aratat ca diminuarea contributiei virate de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) ar putea fi luata prin OUG, in aproximativ doua saptamani.
In presa au aparut, in aceasta saptamana, informatii potrivit carora ministerul Finantelor ar intentiona sa diminueze de la 5,1% la 2,5% contributia virata de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II).

guvernul pensii private pilonul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1406 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006687 (s)