News Flash:

Ministrul Sanatatii, mesaj neasteptat pentru toti romanii. Alexandru Rafila stie cand va lovi, din nou, pandemia

15 Martie 2022
1456 Vizualizari | 0 Comentarii
Alexandru Rafila

Cresterea infectarilor in Europa poate sa ingrijoreze numai daca un numar crescut de cazuri COVID se va cupla si cu un numar mai mare de spitalizari, a spus ministrul sanatatii, Alexandru Rafila, la RFI.

"Un eventual val sase, dupa opinia noastra, poate fi luat in calcul sau se poate discuta doar din toamna, mai putin in aceasta primavara, credem noi, dar monitorizam lucrurile indeaproape, incat sa vedem ce se intampla.

Dar nu putem discuta de un val sase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numarului de cazuri din valul cinci, nu discutam despre un val sase.

Un val sase presupune o alta tulpina care circula si care se transmite sustinut in comunitate, iar lucrul acesta nu cred ca se va intampla inainte de aceasta toamna, poate nici in toamna nu se va intampla, asa ca nu cred ca trebuie sa ingrijoram populatia in mod inutil", a declarat Alexandru Rafila, la rfi.ro.
'In China, acest val Omicron e posibil sa inceapa sau sa ne gasim la inceputul valului Omicron in China, pentru ca in Asia in general si in China in special varianta Omicron a circulat mai putin, de asta nu as face astfel de comparatii.

In mod evident si in Europa de Vest, pe masura ce interactiunile sociale au crescut si transmisibilitatea a crescut. Nu este ingrijorator, atat timp cat vedem doar o crestere a numarului de cazuri si nu vedem o crestere a numarului de cazuri in spitale (...).

Ramane sa vedem si in Europa de Vest cum vor evolua lucrurile, pe masura ce se apropie vara. Cresterea poate sa devina preocupanta, in cazul in care numarul de cazuri mai mare se cupleaza si cu un numar mai mare de spitalizari sau cazuri grave.

Daca insa cresterea numarului de cazuri este doar rezultatul unor forme usoare de boala, atunci ea nu mai reprezinta o problema de sanatate publica, a declarat Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007700 (s)