News Flash:

Ministrul Finantelor ii cere lui Iohannis sa fie "responsabil" cand vorbeste despre faptul ca Guvernul nu are bani de pensii si salarii

30 August 2018
798 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a precizat miercuri ca exista suficienti bani pentru pensii si salarii, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a spus ca Guvernul „de fapt nu are bani”. Teodorovici a mentionat ca o astfel de problema, daca ar fi adevarata, nu s-ar discuta public.
„Domnul presedinte a aprobat un buget la inceputul acestui an si stim foarte bine ca a avut atunci toate elementele de buget, toate masurile pe care guvernul PSD-ALDE si le-a asumat. Astfel de referiri... ca sunt bani de pensii sau se prefigureaza o catastrofa la nivel national - sunt declaratii iresponsabile. In cel mai rau caz, ca ar fi ceea ce spune el adevarat, e o discutie ce se poarta altfel, intre presedintele Romaniei, intre primul ministru, intr-un cadru restrans, pentru a vedea daca aceea e situatia si care sunt masurile pe care Guvernul le-ar putea lua. Chiar daca ar fi asa ceva adevarat, dar nu e adevarat, nu faci o asa declaratie. Trebuie sa fie foarte responsabil cand face astfel de declaratii”, a spus Eugen Teodorovici intr-o emisiune la Antena3.

„Sunt declaratii care se pot face pana la o anumita limita. De aceea se discuta in CSAT (n.n.- Consiliul Suprem de Aparare a Tarii) anumite elemente de siguranta nationala. Nu le iei si le faci publice. Orice situatie de interes national trebuie discutata atunci cand situatia o impune. Dansul vorbeste de rectificare, ne da sfaturi sa facem rectificarea partial. Asa ceva nu e posibil. Rectificarea se face per ansamblu, cum se face un buget pe intreaga economie”, a mai spus ministrul Finantelor.

Referindu-se, in schimb, la intarzierea rectificarii bugetare, oficialul a spus ca aceasta creeaza efecte negative. „Rectificarea, da, creeaza efecte negative cu fiecare zi de intarziere. Ganditi-va simplu: daca un pacient moare pentru ca acel tratament intarzie sa i se aplice. Cine raspunde? Sau, in zona economica, o firma nu depune din timp un proiect. Cumulate, aceste efecte negative, au un efect negativ pe intreaga economie. Degeaba incearca presedintele sa duca discutia intr-o alta directie”, a aratat ministrul.


klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005478 (s)