News Flash:

Efectele uluitoare ale fructele si legumelor care sunt cultivate in sere FARA pamant! Ce efect au asupra organismului nostru

28 August 2018
862 Vizualizari | 0 Comentarii
sere

Nimic nu mai este ceea ce a fost odata! Nici macar agricultura! Noi am gasit o astfel de sera si v-o aratam si dumneavoastra! Noile tipuri de sere se numesc sere hidroponice. Pamantul a disparut complet din ecuatie. Iar locul lui a fost luat de „coaja de nuca de cocos, tocata, spalata cu apa de mare pentru a se dezinfecta si ambalata la saci. Avantajul este ca planta creste pe un substrat steril, dau viu”. Majoritatea dintre noi ne plangem ca fructele si legumele pe care le cumparam din magazine nu mai au deloc gustul pe care il aveau cu multi ani in urma.

Este prima recolta de castraveti pe strat de nuca de cocos care iese pe usile serei. Insa, pe cat de exotic suna, pe atat de autohton este gustul. Daca ati fi crezut ca acest gust traditional romanesc poate fi obtinut numai de mana priceputa a taranului, veti avea o mare surpriza: in acest tip de sera, omul nu prea are ce cauta: „Totul este comandat de calculator. Interventia umana la un hectar de sera nu depaseste, sa zicem, un volum de 10-15 persoane”.
Si asta pentru ca oamenii nu prea au ce sa faca intr-o astfel de sera, in afara de culesul legumelor. Sistemul de irigare este controlat tot de calculator, iar la radacina fiecarui rasad exista un dispozitiv care gestioneaza cantitatile de substante necesare.

Pentru ca se afla in sere, intr-un mediu perfect controlat, legumele, fructele si verdeturile crescute dupa aceasta metoda nu sunt afectate de daunatori asa cum se intampla in cazul celor cultivate in conditii clasice, fiind folosite mai putine pesticide.
Productia in cazul legumelor si fructelor crescute in acest mediu este mult mai mare, insa legumele si fructele isi pierd gustul si aroma intensa, mai precizeaza Eva.ro.

In ce se planteaza legumele:
Plantele sunt inradacinate in special in vata minerala, dar se mai pot utiliza si pietrisul, nisipul, cuartul, perlitul, argila expandata, poliuretan si multe altele. Cu toate ca daca este vorba despre un material de sustinere natural sau obtinut industrial, important este ca acesta sa permita radacinilor sa respire, sa retina solutia si sa nu interactioneze cu diferiti compusi ai substantelor nutritive.
Pentru a distribui apa cu nutrienti la toate plantele, se foloseste un aparat cu altrasunete, care stimuleaza plantele sa absoarba cat de mult lichid se poate.

Astfel, plantele se dezvolta mult mai repede, fara sa depinda de vreme si nici macar de soare, lumina artificiala adecvata fiind suficienta.
Avantajele agriculturii hidroponice
Unul dintre marile avantaje ale agriculturii hidroponice este faptul ca se fac economii la consumul apei. Specialistii spun ca se utilizeaza cu 90% mai putin decat la culturile traditionale, potrivit prodieta.ro.
Avand in vedere ca pot controla artificial lungimea zilei si temperatura aerului, fermierii ce practica agricultura hidroponica nu mai au nicio constrangere legata de anotimpuri.
Daca vor, pot creste rosii in ianuarie si spanac in iulie. In schimb, acestia trebuie sa plateasca facturile utilitatilor in loc sa beneficieze gratuit de lumina solara si apa, mai scrie prodieta.ro.

Tehnica agriculturii hidroponice dateaza din cele mai vechi timpuri, descoperirea ei fiind atribuita aztecilor.
De asemenea, populatia din zonele muntoase din Peru isi cultivau legumele pe apa sau namol, iar gospodariile traditionale din China folosesc si azi tehnicile milenare ale culturilor pe pietris.
Faptul ca legumele crescute hidroponic nu au niciun contact cu solul inseamna ca nu trebuie sa ne ingrijoram in privinta absorbtiei de metale grele din pamant sau contaminarii cu bacterii cauzatoare de boli ce pot exista in fertilizatorii naturali.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005634 (s)