News Flash:

Ministrul Finantelor: Deficitul bugetar la 7 luni este de 1,26% din PIB. ANAF, record de colectare

30 August 2018
835 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat miercuri ca deficitul bugetar la 7 luni este de 1,26% din Produsul Intern Brut (PIB), iar executia bugetara, care, joi, va fi publicata pe site-ul ministerului, cu intarziere.
„Deficitul la 7 luni de zile este 1,26 (n.red. - % din PIB), adica sutem exact in parametrii pe care Parlamentul, Guvernul i-a anticipat, i-a aprobat, asa ca nu trebuie sa fie niciun fel de element de risc. Mai mult, la rectificare, veti vedea ca sunt prinsi, este foarte important pentru partea de locale, pentru primarii, tot ceea ce au primariile alocat pentru investitii, pana la finalul acestui an. Acest Guvern nu va spune niciodata «Nu» sau «Nu se poate» la ceea ce inseamna pentru investitii”, a afirmat Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul Finantelor a subliniat ca executia bugetara la 7 luni arata bine, chiar daca este publicata cu intarziere. Data de publicare a executiei bugetare lunare este 25 a lunii urmatoare.

„ANAF-ul a facut un pas important in directia pe care am impus-o, si-anume de a creste partea de colectare. Am spus ca ma orientez foarte mult si sunt foarte atent la TVA, accize, taxe vamale, in mod special aceste trei elemente si ca tin foarte mult ca, pana la final de 2018, planul pe care Legea 2/2018, legea bugetului, a fost aprobata, sa fie respectat la leu. Vad ca deja ANAF-ul incepe sa se miste foarte bine in aceasta directie si este un record de colectare de la infiintarea ANAF-ului pana in prezent”, a detaliat Teodorovici.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006484 (s)