News Flash:

Ministrul Daea, prezent la Targul Mare de Primavara de la Racasdia, in Caras-Severin

26 Martie 2018
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent duminica la Targul Mare de Primavara de la Racasdia, a apreciat produsele traditionale romanesti, dupa ce a trecut pe la toate standurile zecilor de producatori si comercianti din vestul tarii. 

"Toate produsele traditionale romanesti sunt extraordinar de bune si ma bucur ca sunt prezente si aici, ca si la celelalte targuri, demonstrand o preocupare deosebita in domeniu si, totodata, o dezvoltare a consumului, pentru ca aceste produse sunt cerute. Trebuie sa promovam produsele noastre, pentru ca merita", a declarat ministrul Agriculturii. 

La fel ca in fiecare an, Targul agricol de la Racasdia a reunit agricultori, crescatori de animale si pasari, apicultori, producatori si mestesugari, dar si comercianti. Ministrul Agriculturii a trecut pe la standurile tuturor si a discutat cu fiecare in parte. 

"Am regasit un fermier, care anul trecut m-a intrebat ce trebuie sa faca pentru a-si valorifica mierea, iar acum mi-a multumit. El a apreciat foarte mult actul normativ care este in Parlament, privind acordarea unui borcan de miere pentru elevi, la o luna, in asa fel incat sa rezolvam cele doua probleme, pe de o parte o hrana sanatoasa pentru copii, dar si o valorificare pe masura pentru cei care se ocupa cu albinaritul", a declarat Petre Daea. 

La nivelul judetului Caras-Severin au fost omologate sapte produse, insa, urmeaza si altele, dupa cum precizeaza directorul adjunct al Directiei Judetene pentru Agricultura, Pavel Nefir. 

"Suntem la o manifestare pe care noi o asteptam cu deosebit interes, pentru ca Targul de la Racasdia are traditie si un anume nivel de prezentare. Am avut si foarte multi ofertanti, dar si multi cumparatori. Suntem bucurosi ca avem produse traditionale cu acte in regula. Este un inceput, pentru ca urmeaza ca si altele sa fie omologate, cum este branza din Banatul Montan. Pana acum au fost aprobate sapte produse alimentare, cum sunt branza si sucurile naturale de Cornereva ori produsele apicole ale Cooperativei Prisacarii Hercules. Este foarte important acest lucru, pentru ca cei care cumpara au incredere ca produsul respectiv este sanatos si este de o calitate deosebita", a subliniat Pavel Nefir. 

La finalul manifestarii, proprietarii de animale au fost rasplatiti de catre organizatori cu premii pentru cele mai frumoase exemplare. 

Anul acesta, Targul Mare de la Racasdia, la care au fost prezenti peste 5.000 de vizitatori, a ajuns la cea de-a 37-a editie, iar atmosfera a fost intretinuta de fanfara din Grebenat-Serbia. AGERPRES 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005125 (s)