News Flash:

Unde isi vor petrece romanii minivacanta de Paste. Cat costa un sejur, in tara si in strainatate

26 Martie 2018
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
paste2

Pentru minivacanta de Paste (6-9 aprilie), operatorii din turism au pregatit oferte pentru toate buzunarele, atat la destinatiile din tara, cat si la cele din strainatate, arata comunicarile transmise pentru MEDIAFAX de agentiile de turism.
„In ultimii ani, tot mai multi romani au decis sa isi petreaca vacanta de Paste peste hotare, in tari cu un mare impact cultural si peisaje extraordinare, in orase sau capitale europene, unde preturile in aceasta perioada sunt mai mici. De la relaxarea intr-un hotel de cinci stele in Antalya sau Cipru, pana la explorarea desertului Wadi Rumi din Iordania, de la orasele pline de mister din Rusia cu ale sale catedrale impunatoare, pana la peisajele spectaculoase din Madeira sau Sorrento”, afirma Dan Dumitru, marketing manager Paralela 45. El adauga ca „anul acesta am inregistrat o creste cu 20% a cererii pentru vacanta de Paste in strainatate, asta si datorita deciziei Guvernului de a acorda liber romanilor in Vinerea Mare. Daca pana acum romanilor le era mai greu sa isi ia concediu, acum vacanta de Paste s-a marit, cele 4 zile libere fiind si in avantajul nostru”.

Potrivit reprezentantului Paralela 45, cele mai cautate destinatii, unde romanii au decis sa isi petreaca vacanta de Paste, alaturi de cei dragi, au fost urmatoarele:

Iordania 
„Este o tara superba si extrem de variata. Are orase antice, peisaje desertice incredibile, locuri sfinte, de la locul unde a murit Moise pana la locul Botezului lui Iisus, are incredibila Marea Moarta, cel mai frumos desert din lume, apoi Wadi Rumi, una dintre cele sapte minuni ale lumii contemporane, sau Petra, orasul de piatra, supranumit Orasul Rosu. O vacanta de Paste in aceasta tara costa 1.025 de euro de persoana pentru 8 nopti de cazare cu mic dejun inclus in hoteluri de 3, 4 sau 5 stele in perioada 3-11 aprilie 2018. In tarif sunt incluse: biletul de avion dus-intors, transferurile, taxele de aeroport, sase cine la hotel, o seara speciala in desert cu cina zarb si muzica traditionala beduina, ghid local, vizite si excursii la Amman, Madaba, Muntele Nebo, Petra, Marea Rosie, Betania, Marea Moarta, plimbare cu jeep-ul in desertul Wadi Rumi si insotitor roman de grup”.

Rusia

„Tara ce ascunde multe cufere cu atractii turistice, una dintre cele mai iubite destinatii de vacanta. O mie si una de povesti de dragoste celebre, pline de seductie si mister pe care le poti descoperi in Moscova, cu a sa arhitectura solida si o grandoare deosebita, pana in orasul tarilor, Sankt Petersburg, unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii. O vacanta de Paste cu plecare pe 6 aprilie costa 955 de euro pentru 7 nopti de cazare cu mic dejun si pranz incluse la hoteluri de 4 stele. Tariful include biletul de avion, transferurile, taxele de aeroport, taxa de viza, tururi panoramice cu ghid local, vizitarea metroului din Moscova si intrari in statiile reprezentative, vizitarea Complexului Kremlin, a Fortaretei Petru si Pavel, Muzeului Ermitaj si insotitor roman de grup”.
- Madeira - „Combinatia perfecta a tropicalului cu linistea, cu preaverdele, cu un Funchal, capitala insulei, ca o bijuterie incarcata cu case albe, cu stradute batute-n piatra cubica peste care aluneca florile arborilor de Jacaranda si porti pictate de artisti locali, cu parcuri bogate si restaurante primitoare cu specific local. Patria hortensiilor, a strelitilor, a vinului licoros si aromat de Madeira, a fructelor de mare savuroase, a promenadelor lungi pe deasupra oceanului involburat. O tara cu un farmec aparte, pe care o puteti descoperi intr-un sejur de 6 nopti cu plecare pe 7 aprilie la tariful de 825 de euro de persoana. Tariful include bilet de avion, taxe de aeroport, transferuri, 6 nopti de cazare cu demipensiune la hotel de 5 stele, vizitarea orasului Funchal, biletul de intrare la gradina botanica, insotitor roman de grup”.

 Antalya si Cipru

„Doua destinatii perfecte pentru relaxare, cu o cultura aparte, cu statiuni superbe, hoteluri de lux, piscine, spa, activitati si locuri de joaca pentru copii, servicii de calitate si o experienta culinara all inclusive. Un sejur de 5 nopti in Cipru, in perioada 06-11 aprilie, cu zbor direct din Bucuresti, taxele de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport si asistenta locala in limba romana, are preturi incepand de la 365 euro/persoana. Vacanta de Paste pe insoritul litoral al Antalyei a fost foarte solicitata de turisti, un sejur de 7 nopti de cazare in perioada 7-14 aprilie, zbor charter direct din Bucuresti, taxe de aeroport, transferurile, incepe de la 547 de euro/persoana”.
- Istanbul - „Orasul de pe doua continente nu a mai fost atat de solicitat de catre turisti, in urma evenimentelor din anii trecuti, dar in 2018, in vacanta de Paste, romanii au decis sa viziteze frumosul oras de pe malul Bosforului. Patru nopti de cazare cu mic dejun inclus la hotel de 4 stele in perioada 5-9 aprilie, bilet de avion Bucuresti-Istanbul si retur cu compania Tarom, transferuri, taxe de aeroport, tur de oras pietonal de o jumatate de zi cu insotitorul de grup in Istanbul, costa 380 de euro/persoana”.
- Bulgaria - „A fost, de asemenea, o alegere buna pentru turistii romani, care s-au indreptat spre hotelurile cu pachete de Paste din Albena, all inclusive sau pensiune completa, cu cina festiva, meniu special creat de bucatari, cu muzica live, programe de animatie, jocuri pentru copii, acces la piscinele interioare, acces gratuit la spa in unele locatii. Preturile pentru un sejur minim de 2 nopti de cazare in camera dubla au inceput de la 21 de euro/persoana”.

Romania

Vacantele in Romania au fost si ele cautate de turistii dornici sa petreaca o vacanta de Paste autentic, cu bucate traditionale, muzica de petrecere si relaxare la spa. In topul preferintelor s-au aflat, potrivit oficialului Paralela 45, statiunile balneo, Calimanesti Caciulata, Baile Felix, Baile Olanesti si Baile Herculane. Sejururile minime sunt de 2 nopti de cazare cu mic dejun inclus (tip bufet suedez) sau pensiune completa, intampinarea cu oua rosii, vin si cozonac dupa Inviere, pranz traditional de Paste pe 8 aprilie, cu berbecut la protap sau cina festiva, intrare gratuita la spa, acces la piscina interioara si exterioara cu apa termala, sedinte de masaj, sauna, jacuzzi, activitati pentru copii. Preturile incep de la 343 lei/persoana/pachet.

Turoperatorul Paralela 45, specializat in vacante de tip charter, circuite si turism individual, a inregistrat un volum de vanzari de 50 de milioane de euro in 2017, in crestere cu 25% fata de anul anterior, datorita cererii tot mai mari de circuite si sejururi in strainatate si in Romania, dar si deschiderii de noi puncte de lucru in Bucuresti si in tara. Pentru 2018, compania mizeaza pe o crestere a afacerilor de 20% si deschiderea a cinci agentii, precum si cresterea segmentului de vanzari online, corporate si incoming.

De la agentia Cocktail Holidays, ofertele de Paste pentru unele dintre cele mai cautate destinatii sunt urmatoarele:

Sharm El Sheikh (Egipt) 

„De la 660 de euro de persoana, sejur 7 nopti, hotel de 4 stele, camera dubla, regim masa all inclusive, zbor charter, transferuri, asigurare medicala si storno, toate taxele incluse. Turistii aleg aceasta statiune pentru plaja, fiind temperaturi de 30 de grade Celsius; cei activit pot face snorkeling, scuba diving, safari in desert”.

Iordania

„De la 1.065 de euro de persoana, circuit 9 zile, regim masa demipensiune (8 zile + 1 zi cu mic dejun), cazare la hoteluri de 4 stele, zboruri, transferuri, asigurare medicala si storno, toate taxele incluse. Turistii viziteaza capitala Amman, orasul roman Jerash, fac plaja in statiunea Aqaba, exploreaza desertul Wadi Rum unde, de altfel, se cazeaza in corturi de lux, viziteaza orasul antic Petra, viziteaza orasul mozaicurilor Madaba, merg la Muntele Nebo considerat muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si se relaxeaza la Marea Moarta”.

Istanbul

„De la 300 de euro de persoana, 3 nopti, cazare la hotel de 4 stele, mic dejun, zboruri, transferuri, asistenta turistica in limba romana la turul pietonal, toate taxele incluse”.

Lisabona

„De la 560 de euro de persoana, 5 nopti, cazare la hotel de 4 stele in centrul orasului, mic dejun, zboruri, taxe de aeroport, transferuri, tur panoramic, asistenta turistica in limba romana, asigurare medicala si storno, toate taxele incluse.

Pe de alta parte, administratorii portalului specializat in oferte turistice momondo.ro anunta ca destinatiile de Paste preferate de romani sunt cu 16% mai ieftine decat anul trecut. „Motorul de cautare pentru calatorii momondo.ro a analizat datele cu privire la weekendurile pascale din ultimii trei ani si a aflat cum calatoresc romanii in vacanta de Paste: cat cheltuiesc, cand calatoresc, catre ce destinatii si care sunt noile orase care se bucura de un interes crescut din partea romanilor. In 2018, romanii vor economisi cu pana la 16% pentru calatoriile catre destinatiile lor preferate de Paste”, arata reprezentantii portalului turistic. Potrivit acestora, romanii se vor putea bucura anul acesta de sarbatorirea Pastelui in orasele lor preferate, platind pe zboruri cu 16% mai putin decat anul trecut si cu 20% mai putin decat in 2016.

Roma si Londra

In 2018, pentru al treilea an consecutiv, Roma si Londra raman primele doua destinatii de interes pentru romanii care vor sa calatoreasca de Paste in strainatate. Pe langa acestea Paris, Barcelona si Milano sunt capitalele europene cu o prezenta constanta in topul preferintelor romanilor pentru aceasta perioada, in ultimii trei ani. Datele arata ca biletele catre capitala londoneza, de exemplu, sunt mai ieftine cu 13% anul acesta comparativ cu 2017.

Cautarile de zboruri pe care romanii le fac pe motorul de cautare momondo.ro arata ca preferintele acestora nu s-au schimbat foarte mult in ultimii trei ani, marile orase europene ramanand cele mai atractive destinatii pentru petrecerea sarbatorilor pascale. „Surprinde, insa, interesul crescut al romanilor fata de orasul Istanbul. Aflat pentru prima data intre primele 10 destinatii preferate pentru vacanta de Paste, orasul ocupa in 2018 locul 5”, mentioneaza sursa citata.

De asemenea, noi destinatii castiga popularitate in 2018 si intra in planurile de calatorie ale romanilor. „Moscova este, anul acesta, orasul cheie in topul tendintelor romanilor care vor sa petreaca Pastele in strainatate. O schimbare interesanta fata de anii trecuti este scaderea indicelui de popularitate a capitalelor precum Praga, Madrid si Venetia, care fac loc oraselor mai insorite, aflate la malul marii: Bari si Malta. Aceasta tendinta actuala a romanilor de a se indrepta spre litoralul mediteranean in detrimentul clasicelor orase europene este dovedita de cresterea rapida a cautarilor de zboruri catre Valencia, precum si catre Napoli si Larnaca”.

Reprezentantii momondo.ro mai arata ca romanii tind sa calatoreasca mai mult in strainatate anul acesta, comparativ cu anul trecut. Daca in 2017 Clujul a fost destinatia cea mai populara pentru romani, iar Bucurestiul a ocupat locul sase, in 2018, niciunul din aceste orase romanesti nu a mai intrat in primele 10 orase aflate in trend.

Cat timp petrec romanii departe de casa in vacanta de Paste?

In 2018, Pastele corespunde zilei de duminica, 8 aprilie, iar acest lucru explica de ce majoritatea calatorilor romani pleaca in vacanta in ziua de 6 aprilie, profitand de weekendul pascal si intorcandu-se in Lunea Mare, in ziua de 9”, arata sursa citata.

Datele centralizate in portal arata ca in 2018 un roman cheltuieste, in medie, 904 lei pe biletul de avion pentru vacanta de Paste. Scaderea preturilor la zboruri in ultimii doi ani este motivul pentru care suma medie cheltuita in 2018 este mai redusa cu 16% fata de anul precedent si cu 20% fata de 2016. „Aceasta suma medie difera, totusi, in functie de aeroportul de plecare. De exemplu, calatorii care pleaca din Iasi vor plati cu 44% mai mult pentru a ajunge in destinatiile lor preferate, comparativ cu cei care pleaca din Bucuresti. De pe aeroportul din Timisoara se inregistreaza cele mai ieftine zboruri, cu 12% mai ieftine decat din Bucuresti si cu 28% mai ieftine decat din Cluj.

„Pastele este o perioada importanta pentru multi, probabil prima ocazie din an pentru a ne bucura de un weekend prelungit si a petrece timp cu familia si cu prietenii. Datele noastre arata ca in ultimii trei ani multi romani s-au bucurat de city break-uri de Paste, dar observam interesul crescut de anul acesta pentru destinatiile turcesti. Pentru calatorii care nu si-au rezervat inca vacanta de Paste, momondo pune la dispozitie o serie de instrumente si recomandari pentru a-i ajuta sa gaseasca destinatia ideala, in functie de preferintele, bugetul, vremea si interesele pe care le au”, declara Mircea Giurca, purtatorul de cuvant al momondo in Romania.

Momondo.ro este un motor de cautare gratuit care compara cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri si inchirieri auto la nivel global. Momondo are birourile in Copenhaga si este prezent in peste 30 de piete internationale. Aplicatiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone si Android. Momondo este parte din KAYAK, companie independenta in cadrul Booking Holdings Inc.


iordania istanbul lisabona
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004922 (s)