News Flash:

Cu ce se duce rugina de pe cada din baie

25 Martie 2018
2256 Vizualizari | 0 Comentarii
rugina cada

Rugina este un adevarat inamic al locuintei si isi face aparitia in zonele in care umezeala este crescuta, adica in baie si bucatarie. Pe cazile din baie se observa frecvent pete de rugina care parca apar din senin. Nu, ele nu apar din senin ci apar pe cazile confectionate din metal, portelan sau orice alt material, in urma oxidarii. Iar petele aparute nu vor ezita sa se faca din ce in ce mai mari sub actiunea factorilor favorabili. Asa ca, in randurile care vor urma, va vom prezenta cateva sfaturi utile pentru indepartarea petelor de rugina de pe cada.

• O metoda pe care multi o imbratiseaza pentru indepartarea ruginii este reprezentata de clasicele solutii pentru curatat ce se gasesc in comert. Desi acestea sunt eficiente, ele nu sunt tocmai naturale si chiar daca vor indeparta petele de rugina, pot afecta smaltul cazilor, iar efectul nu va fi unul placut.


Rugina poate fi indepartata cu succes daca peste pata este turnat otet si acesta este lasat sa actioneze. Turnati otet alb peste petele de rugina lasandu-l sa actioneze timp de cateva ore, dupa care stergeti bine cu o perie foarte moale. Otetul, aceasta minunata solutie naturala aflata la indemana oricui, va curata petele de rugina nu foarte vizibile. Insa, este indicat ca inainte de a turna otetul peste petele de rugina, acestea sa fie uscata si suprafetele sa nu intre in contact cu apa in tot acest timp.

• O alta solutie naturala, foarte eficienta de altfel, este zeama de lamaie. Stoarceti zeama de la doua lamai si imbibati un burete sau o carpa in aceasta. Frecati bine suprafata dupa care lasati buretele imbibat in zeama de lamaie sa actioneze. Daca pata de rugina nu este foarte puternica insa ocupa o suprafata mare, turnatia zeama de lamaie intr-un recipient cu pulverizator si pulverizati pe toata suprafata afectata ori de cate ori este cazul, pana cand pata dispare.

Boraxul reprezinta o alta metoda de a scapa de petele inestetice de rugina de pe cada si alte suprafete din ceramica. Amestecati o lingura de borax cu doua cani cu apa fierbinte si aplicati contintutul pe suprafetele afectate. Lasati amestecul sa actioneze peste noapte si dimineata stergeti bine toata cada. Veti observa ca aceasta va fi ca noua. Pentru o actiune mult mai puternica, inlocuiti apa fierbinte cu zeama de lamaie.

Doar in cazul in care petele de rugina au inceput sa sape in smaltul cazii si niciuna dintre metodele enumerate mai sus nu da roade, folositi o solutie speciala care sa aiba in componenta acid clorhidric. Dupa ce pata de rugina a dipsarut, pentru a evita ca aceasta sa reapara, folositi un chit special pentru cada pentru a acoperi fisura aparuta si o vopsea speciala.
 


rugina umezeala boraxul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006107 (s)