News Flash:

STAREA DRUMURILOR: Ploaia ingreunează traficul pe Autostrada Bucuresti - Pitesti si pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti. Centura orasului Calimanesti, inchisa

26 Martie 2018
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
drum expres

Doua drumuri nationale mai au, luni dimineata, restrictii de tonaj, in judetele Buzau si Tulcea, din cauza alunecarilor de teren si a inundatiilor. Pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti si A3 Bucuresti - Ploiesti ploua.
Centura orasului Calimanesti, inchisa pentru sensul Sibiu-Ramnicu Valcea

Centura orasului Calimanesti din judetul Valcea (DN7 CC) s-a inchis, incepand de luni ora 9.00, pe sensul de mers Ramnicu Valcea - Sibiu, pentru lucrari de reabilitare, traficul rutier urmand sa fie directionat prin localitate.

Purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Sandra Dascalete, a declarat ca si traficul greu va fi directionat prin centrul orasuluu-statiune balneo-climaterica. Lucrarile sunt propgramate sa dureze timp de trei luni.


"Se inchide total sensul Sibiu - Ramnicu Vacea, pe centura Calimanestiului, DN 7 CC, de la ora 9.00, in aceasta dimineata, pentru lucrari de reabilitare a drumului. Lucrarile se desfasoara pana in luna iunie. Vom informa participantii la trafic atunci cand inceteaza restrictia", a afirmat reprezentantul IPJ Valcea.

Orasul Calimanesti este situat pe Drumul National 7, la intrarea pe Valea Oltului. In conditii normale, prin localitate circula doar masinile mici, traficul greu fiind deviat pe centura. Chiar si in astfel de conditii, in weekenduri si nu numai, in zona se creeaza ambuteiaje pe mai multi kilometri.

Potrivit Centrului Infotrafic, nu mai exista vreun drum national sau autostrada cu circulatia oprita din cauza vremii nefavorabile si nici accidente rutiere care sa impuna restrictii de circulatie pe aceste artere.

Exista insa doua drumuri nationale cu restrictii de tonaj, de 3,5 tone, in judetul Buzau, pe DN10 Buzau - Brasov, din cauza alunecarilor de teren existente, precum si in judetul Tulcea, pe DN 22 Smardan - Macin, unde este instituita restrictie pentru autoturismele cu masa totala mxima autorizata mai mare de 7,5 tone, din cauza inundatiilor.

In ceea ce priveste autostrazile, pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti si A3 Bucuresti - Ploiesti ploua usor, carosabilul este umed, iar valorile de trafic sunt scazute, iar pe A2 Bucuresti - Constanta si A4 Ovidiu - Agigea nu sunt precipitatii, carosabilul este curat si uscat.

”Avand insa in vedere ca pe parcursul zilei sunt anuntate ploi in special in jumatatea sudica a tarii, care vor diminua vizibilitatea, recomandam conducatorilor auto sa verifice inainte de a pleca la drum ca au functionale sistemele de iluminare-semnalizare si de climatizare-dezaburire si sa le foloseasca adecvat, sa reduca viteza de deplasare, sa mareasca distanta de siguranta dintre autovehicule, sa nu efectueze manevre si depasiri riscante, sa utilizeze luminile de intalnire si pe timpul zilei si sa circule cu foarte mare atentie, pentru a putea evita orice obstacol”, arata Infotrafic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005046 (s)