News Flash:

O angajata a Primariei Timisoara a fost luata cu salvarea de la locul de munca. Femeii i s-a facut rau dupa ce a aflat ca ii va scadea salariul

24 Martie 2018
954 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd

O angajată a Primăriei Timișoara a suferit un atac de panică și a chemat ambulanța, după ce a aflat că salariul îi va fi micșorat la 5.000 de lei, în urma evaluărilor pe care le-a dispus primarul municipiului.

După ce primarul Nicolae Robu a propus reducerea salariilor pentru 13 funcționari din primărie care, în urma evaluării din 2017, au primit calificativul „bine”, mai mulți juriști din administrație au contestat măsura. Ulterior, primarul Robu a retras proiectul și a declarat că va cere un punct de vedere din partea Ministerului Muncii.

Potrivit Adevărul, miercuri, una dintre angajatele primăriei a fost reevaluată, însă a obținut același calificativ ca în 2017: „bine”. Speriată că salariul i-ar putea scădea la 5.000 de lei (primăria Timișoarei nu a făcut public salariul actual al femeii), angajatei i s-a făcut rău și a fost chemată o ambulanță. Paramedicii au constatat că aceasta suferise un atac de panică.

„Soţia mea a făcut un atac de panică, după ce a intrat în comisia de evaluare. Era pe lista celor 13 care urmau să fie sancţionaţi, deşi ea nu are nici o vină. De aceea i s-a făcut rău, pentru că nu a vrut să semneze nişte acte de risc. Atacul de panică l-a avut din cauza presiunilor venite de la şefa de personal, arhitectul-şef şi directorul de la urbanism. Mai multe nu pot să vă spun acum”, a declarat soţul femeii pentru renaşterea.ro.

„Doamna a mai avut probleme şi săptămâna trecută şi acum ceva vreme cu sănătatea. Am înţeles că a mai fost dusă cu salvarea din primărie. Întrucât ne-a adus la cunoştinţă că nu se simte bine, noi i-am recomandat ca starea de sănătate să fie principala ei grijă, urmând ca lucrurile sunt rezolvate să facem faţă atribuţiilor de serviciu cuviincios aşa cum putem”, a declarat Sorin Ciurariu, directorul Direcției de Urbanism și șeful femeii.

„Am auzit că a chemat salvarea, că avea toţi parametri normali şi că s-a presupus că e vorba de un atac de panică. Mai multe nu ştiu”, a declarat, pentru digi24.ro, primarul Nicolae Robu.

Pe de altă parte, femeia contestă obiectivitatea sistemului prin care sunt evaluați angajații și acuză că a fost „umilită, certată” și obligată să își dea semnătura pe evaluarea primită.

„În momentul în care ne-am permis să punem întrebări în ceea ce priveşte modalitatea de evaluare şi calificativul obţinut, am fost umilită, certată şi obligată să preiau cu semnătură Raportul de evaluare. Mi s-a spus atât mie, cât şi colegelor mele care au primit acelaşi calificativ ca şi mine că toţi consilierii (15) de la Serviciul Certificări şi Autorizări suntem de nota 1,2,3, că toţi trebuia să avem calificative de suficient şi insuficient, că dânsul (directorul executiv), ne-a dat foarte bine, dar domnul primar l-a ameninţat că dacă nu ne diminuează calificativele primeşte dânsul calificativul diminuat”, acuză Gizela Friedmann, care este colegă de partid cu primarul Nicolae Robu, în PNL, conform digi24.ro.


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004986 (s)