News Flash:

Ministerul Finantelor lanseaza a doua rectificare bugetara din 2016

23 Noiembrie 2016
995 Vizualizari | 0 Comentarii
rectificare
Ministerul Finantelor Publice propune o a doua rectificare bugetaradin acest an, "tinand cont de majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 306 milioane de lei si a cheltuielilor bugetului general consolidat tot cu 306 milioane de lei", a comunicat, vineri, ministerul.



Rectificarea bugetara se intemeiaza si pe "mentinerea tintei de deficit bugetar la nivelul de 2,8% din PIB in termeni cash, respectiv 2,95% din PIB potrivit metodologiei ESA". Analiza rezultatelor bugetare pe perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2016 "arata un deficit de 3,7 miliarde de lei, respectiv 0,49% din PIB", precizeaza MFP.



Rectificarea bugetara a avut in vedere redistribuirea unor fonduri care nu mai pot fi cheltuite pana la sfarsitul anului 2016, pentru asigurarea finantarii unor programe in derulare.



Domeniile prioritare la aceasta rectificare bugetara au fost "sanatateainvestitiileplatile directe in agricultura si sustinerea unor proiecte si politici in domeniul educatiei si asistentei sociale, finantate prin administratia publica locala, cum ar fi programul-pilot Masa calda, sustinerea sistemului de protectie a copilului sau programul Fructe in scoli".



La Sanatate, s-au alocat credite de angajament in suma de 2,21 miliarde de lei in bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in vederea incheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat, pentru aria terapeutica hepatita cronica. Aceste alocari bugetare vor permite continuarea tratamentului pentru pacientii cu ciroza hepatica aflati in stadiul F4 si extinderea programului pentru pacientii cu ciroza hepatica stadiile F2 si F3. Ministerul Sanatatii a trimis deja la CNAS documentele necesare.



"Pe baza acestora, Casa incepe negocierile cu producatorii de medicamente pentru incheierea contractelor cost-volum-rezultat. Incheierea contractelor in aceasta formula permite o folosire judicioasa a banilor bugetului asigurarilor de sanatate deoarece CNAS deconteaza tratamentele doar pentru pacientii care s-au vindecat ca urmare a terapiei", mai arata MFP.



Pentru Programul National de Dezvoltare Locala de la Ministerul DezvoltariiRegionale s-au asigurat 1,25 miliarde de lei, sume care vor acoperi platile necesare pana la final de an ale proiectelor de dezvoltare a infrastructurii scolare si de drumuri, scrie mediafax.ro. Alte 47,9 milioane de lei au fost realocate pentru finantarea Acordului de imprumut "Sistem integrat de reabilitare a sistemelor cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie de pana la 50.000 de locuitori". Suma va fi folosita pentru inchiderea proiectului finantat din credite externe rambursabile.



Pentru Ministerul Agriculturii a fost asigurata suma de 1,09 miliarde de lei pentru platile finale aferente schemelor de plati directe pentru campania agricola din 2016. De asemenea, ministerul a redistribuit din bugetul propriu 85,7 milioane de lei pentru plata subventiilor in agricultura.

ministerul finantelor rectificare bugetara majorarea pib esa cnas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004890 (s)