News Flash:

Anul viitor va incepe constructia celui mai mare pasaj subteran din Timisoara

22 Noiembrie 2016
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaj subteran
Licitatia de proiectare pentru cel mai mare pasaj subteran din Timisoara, care se va realiza pe sub liniile de cale ferata din zona fostului combinat Solventul, a fost castigata de o firma din Iasi, urmand sa se dea drumul la licitatia pentru executie anul viitor, a anuntat primarul Nicolae Robu. 
''Proiectantii pasajului Solventul sunt o firma de universitari ieseni care a castigat licitatia. Proiectul este gata, sunt cateva chestiuni legate de proprietate, pentru ca se intinde si pe o mica portiune de domeniu privat Solventul, si dam drumul licitatiei pentru executie. Este un proiect foarte complex, pentru ca trecerea subterana pe sub calea ferata se face pe un ecart de peste 32 de metri latime'', a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu. 
Investitia a fost estimata in urma cu trei ani la aproape 30 de milioane de euro, proiectul urmand sa fie realizat din fonduri europene. 
''Vom trece pe sub calea ferata (in subteran, n.r.) Calea Bogdanestilor, impreuna cu liniile de tramvai, vom avea si trotuare civilizate si piste de biciclete pana la intersectia cu strada Garii, care va fi modernizata in cadrul unui alt proiect. Pe strada Garii se va introduce linie de tramvai pana in fata Garii de Nord si astfel vom racorda partea de nord a orasului la reteaua de tramvaie din partea opusa caii ferate de la Solventul, conectand toate zonele din oras prin liniile de tramvai'', a detaliat Nicolae Robu pentru AGERPRES. 
Vor fi cate patru benzi pe sens plus linii dedicate pentru tramvai, dar concepute astfel incat, daca peste ani va trebui ca si acele linii sa devina carosabil, sa existe posibilitatea transformarii lor. 
Proiectul va demara in anul 2017, dupa terminarea lucrarilor la cele doua pasaje care au fost deschise in aceasta vara in oras, respectiv ''Jiul'' si ''Popa Sapca'', astfel incat sa nu fie blocata circulatia rutiera. 
Tot in zona Solventul se va realiza si un pod peste Bega, pentru fluidizarea traficului rutier. AGERPRES

licitatia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005583 (s)