News Flash:

Primăria Timișoara a trecut la treabă!

Miercuri dimineața a început demolarea primelor locații aflate pe malul Begăi

1 Noiembrie 2023
144 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a inițiat procesul de demolare a primelor construcții ilegale situate pe malul râului Bega. În schimbul acestora, se preconizează crearea de spații verzi, a declarat Dominic Fritz.

Miercuri dimineața, utilajele de construcții au început operațiunea de demolare a primelor structuri care funcționau în mod neautorizat și se aflau pe malul râului Bega.

„Azi dimineață am început acțiunea de demolare pe malul Begăi. Am început să punem în practică două dispoziții de demolare pe care le-am emis deja în luna aprilie. Întâi am notificat cei care ocupă ilegal aceste spații să-și demoleze spațiile singuri, nu au făcut-o, acum o facem noi. Bineînțeles că mai târziu le vom imputa aceste costuri. Două instanțe au confirmat că aceste dispoziții de demolare sunt legale și sunt în vigoare, adică au pierdut aceste litigii pentru suspendarea dispoziției de două ori. Am așteptat acest moment și cred că mulți timișoreni au așteptat acest moment, iar acum intrăm cu multă hotărâre, cu forță și cu determinarea să redăm aceste spații timișorenilor”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Primarul a precizat că procesul va avea două etape: în prima, construcțiile ilegale vor fi demolate, iar în a doua, Primăria Timișoara va interveni pentru a amenaja spații verzi care vor fi deschise pentru toți cetățenii.

„Bineînțeles că am asistat și încă vom asista la multe ruperi de cămăși, plânsete, amenințări, avocați cu voce gravă, atacuri prin ricoșeu, live-uri disperate. Dar nu ne vom opri. Redăm timișorenilor patrimoniul lor. Unde au fost terase ilegale, clădiri șubrede și betoane sparte, va fi spațiu verde. Pentru că orașul e al nostru al tuturor, nu al șmecherilor”, a declarat Dominic Fritz.

Primele construcții ridicate ilegal, care au fost demolate în dimineața aceasta, au fost asociate Terasa Boss situată pe bulevardul Vasile Pârvan. Această terasă a ocupat o suprafață de 6.425 de metri pătrați din domeniul public al municipiului Timișoara, evaluată la aproximativ 2,6 milioane de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006015 (s)