News Flash:

Echipele Horticultura au muncit intens

Cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu au fost scăpat de deșeuri

31 Octombrie 2023
188 Vizualizari | 0 Comentarii

De la preluarea administrării cimitirelor Calea Șagului și Rusu Șirianu, echipa Horticultura a depus eforturi constante pentru a le curăța și întreține. Zilnic, echipe de cel puțin 10 lucrători au lucrat pentru a readuce aceste spații la un nivel civilizat și demn.

Până acum, s-au colectat și evacuat peste 400 metri cubi de deșeuri, echivalentul a 18 camioane de gunoi. Cu toate acestea, din cauza stării avansate de paragină și neglijare în care se aflau când au fost preluate, mai este încă mult de muncă de făcut.

Dacă Cimitirul Rusu Șirianu a fost mai bine întreținut, nu se poate spune același lucru despre Cimitirul Calea Șagului, unde neglijența a fost mai evidentă.

“La momentul preluării acestuia de către Horticultura, s-a putut observa clar că iarba și buruienile s-au aflat peste nivelul monumentelor, fiind zone din cimitir unde s-au dezvoltat chiar și arbuști de dimensiuni semnificative. Deșeurile s-au regăsit pe întreaga suprafață, la intrarea din spate fiind lăsate grămezi întregi de gunoi”, declară reprezentanţii Horticultura.

În prima lună de la preluarea administrării cimitirelor Calea Șagului și Rusu Șirianu, au fost desfășurate operațiuni de curățare și întreținere de luni până vineri. S-a colectat și evacuat o cantitate de peste 400 de metri cubi de deșeuri, cu un vârf zilnic de 80 de metri cubi la începutul lunii octombrie. Pentru a maximiza eficiența și a face față volumului mare, s-a lucrat și în zilele de sâmbătă. Echipele implicate au inclus atât angajați ai secției Cimitire, cât și ai secției Spații Verzi, precum și lucrători contractați extern prin intermediul Penitenciarului Timișoara.

Acțiunile personalului Horticultura s-au axat pe mai multe aspecte care necesitau intervenție imediată:

Cosirea vegetației care crescuse peste nivelul monumentelor funerare.
Colectarea și evacuarea gunoaielor răspândite pe întreaga suprafață a cimitirului.
Refacerea sistemului electric, care reprezenta un pericol pentru vizitatori.
Renovarea porților de intrare.
Restaurarea clădirii administrative și a magazinului.
Pe lângă evacuarea deșeurilor, angajații Horticultura au cosit întreaga suprafață a celor două cimitire, care se întind pe 17 hectare.

În paralel, au demarat investițiile planificate conform contractului de administrare, finalizând renovarea clădirii administrative și a magazinului. Aceste lucrări au inclus refacerea sistemului electric, lucrări de zugrăvit și instalarea gratiilor pentru protecție. Magazinul este acum funcțional și deschis de luni până vineri, între orele 08:00 - 16:00.

Deoarece în această perioadă prezența aparținătorilor la cimitire este mai mare, la finalul săptămânii trecute, s-a lucrat și în weekend, inclusiv seara, pentru a colecta și evacua deșeurile rezultate în urma operațiunilor de întreținere și curățare a locurilor de veci. Luni, s-au evacuat 28 de metri cubi (echivalentul a 2 camioane) de deșeuri din Cimitirul Calea Șagului și 12 metri cubi (echivalentul a 1 camion) de deșeuri din Cimitirul Rusu Șirianu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006048 (s)