News Flash:

Întâlnire a celor cinci școli de arhitectură din România

La Timișoara va avea loc prima ediție a unui festival dedicat mișcării arhitecturale de mâine

30 Octombrie 2023
165 Vizualizari | 0 Comentarii

În contextul Capitalei Culturale Europene, Timișoara găzduiește prima ediție a "FAST - Festivalul Școlilor de Arhitectură ale Viitorului", un festival dedicat mișcării arhitecturale de mâine. Evenimentul se concentrează pe aspectele legate de dezvoltarea durabilă și incluziunea socială în arhitectură, aducând în discuție problematicile abordate în cadrul Congresului Uniunii Internaționale a Arhitecților din acest an.

Festivalul are loc în perioada 1-5 noiembrie și reunește cele cinci școli de arhitectură din România: Timișoara, Cluj, Oradea, Iași și București. La eveniment sunt așteptați să participe zeci de invitați din întreaga lume, iar programul cuprinde o gamă variată de activități, printre care expoziții, dezbateri și prelegeri.

„FAST Festival Festival of Architecture Schools of Tomorrow este dedicat atât studenților și tinerilor arhitecți aflați la început de drum, cât și întregii comunități din domeniul arhitecturii. Scopul principal este facilitarea tranziției de la educația academică la exercitarea profesiei. Evenimentul se bucură de patronajul Parlamentului European, de susținerea Congresului Mondial UIA2023 și aduce în prim-plan dezvoltarea durabilă și incluziunea socială în arhitectură, teme esențiale pentru viitor. În fiecare an, FAST merge mai departe într-un alt oraș centru academic din România și abordează noi teme relevante local și regional pentru viitorul profesiei de arhitect. Primul pas este făcut în acest an, la Timișoara”, a transmis Primăria Timișoara.

Festivalul este inițiat de către Ordinul Arhitecților din România și beneficiază de finanțare prin intermediul Timbrului Arhitecturii. Pentru mai multe detalii despre festival, puteți consulta informațiile disponibile AICI!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005602 (s)