News Flash:

În sfârșit le va fi puțin mai bine!

Pacienții din Timișoara care fac radioterapie beneficiază acum de condiții mai bune

1 Noiembrie 2023
162 Vizualizari | 0 Comentarii


Pacienții din Timișoara care necesită tratament de radioterapie beneficiază acum de condiții mai bune, deoarece Secția de Radioterapie a Spitalului Municipal a fost temporar relocată la Clinica de Oncologie.

Având în vedere că Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timișoara a fost recent modernizată de către primărie, aceasta a preluat și pacienții care anterior erau tratați în Secția de Radioterapie. Prin urmare, atât pacienții internați, cât și cei care primesc tratament cu spitalizare de o zi vor primi îngrijire medicală la această clinică situată pe Bulevardul Victor Babeș. Este important de menționat că relocarea Secției de Radioterapie are un caracter temporar.

„Spitalul Municipal are secțiile împrăștiate în diverse clădiri din oraș, de ani de zile, iar această situație aduce provocări și neliniști. Facem însă eforturi  să oferim condiții cât mai bune pentru tratamentul pacienților, care trec prin momente extrem de dificile, și ei și familiile lor. Peste vară, la Oncologie am renovat saloanele și grupurile sanitare, am înlocuit rețeaua de apă care era extrem de deteriorată și am refăcut zonele de așteptare și sala de mese. Am vorbit și cu pacienții și cu cadrele medicale și mi-au spus că mutarea a decurs în condiții bune. În continuare, construirea unui nou Spital Municipal la o singură locație, care să nu mai pună oamenii pe drumuri, este obiectivul nostru pe termen lung”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții instituției, în intervalul ianuarie - septembrie al acestui an, Secția de Radioterapie de pe strada Mărășești a înregistrat 327 de internări în regim de spitalizare continuă, în timp ce Secția de Oncologie de pe strada Victor Babeș a avut 1.205 de internări. În această perioadă, rata de ocupare a paturilor a fost de 30%, ceea ce a facilitat relocarea și, în același timp, a contribuit la optimizarea costurilor. De asemenea, în același interval, Secția de Radioterapie a înregistrat 686 de internări cu spitalizare de zi, în timp ce Secția de Oncologie a avut 3.540 de astfel de internări.

„Datorită modificărilor în structura funcțională şi a reorganizării activității ca urmare a relocării temporare a Secției Clinice de Radioterapie, Secția Clinică de Oncologie Medicală va funcționa cu spitalizare pe 48 paturi, spitalizare de zi 9 paturi, Ambulatoriu cu cabinete de specialitate. Secția Clinică de Radioterapie va funcționa cu spitalizare pe 24 de paturi, spitalizare de zi 10 paturi şi Ambulatoriu de specialitate. Pacienții internați la Radioterapie, în clădirea de pe strada Mărășești, au beneficiat din partea unității de transport şi vor fi transportați în continuare, de la Clinica de pe strada Babeș până la Laboratorul de Radioterapie în vederea efectuării ședințelor de radioterapie”, a afirmat Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Laboratorul de Radioterapie al Spitalului Municipal Timișoara dispune de două buncăre specializate pentru furnizarea de servicii medicale. Unul dintre acestea, cel mai recent construit, a fost finalizat în prima jumătate a anului trecut, ca rezultat al unei investiții realizate de Primăria Timișoara. Acesta este echipat cu un accelerator IMRT TRUEBEAM de înaltă performanță, evaluat la cinci milioane de euro, achiziționat prin intermediul unui program al Băncii Mondiale, cu sprijinul Ministerului Sănătății.

În plus, Primăria și Ministerul Sănătății au contribuit la achiziționarea unui alt accelerator IMRT HALCYON, de înaltă performanță, evaluat la 3,5 milioane de euro, care a intrat în funcțiune în cursul acestui an.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004685 (s)