News Flash:

Miercurea Ciuc, POLUL GERULUI in Romania: -26 grade Celsius, astazi dimineata

4 Februarie 2014
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
O temperatură de minus 26 de grade Celsius s-a înregistrat, marţi dimineaţă, la Miercurea Ciuc şi Joseni, în judeţul Harghita, unde pentru a treia zi consecutiv se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ţară din această iarnă. Potrivit meteorologului Lado Gabriella de la Staţia meteorologică din Miercurea Ciuc, temperatura a coborât, în cursul nopţii de luni spre marţi, în jurul orei 01.30, la minus 26 de grade Celsius şi s-a menţinut la aproximativ aceeaşi valoare până la ora 7.30. La Joseni, temperatura de minus 26 de grade Celsius a fost măsurată în jurul orei 6.00.

În nordul judeţului, la Topliţa, temperatura minimă consemnată a fost de minus 20 de grade, iar în sud, la Odorheiu Secuiesc, termometrele au indicat minus 4 grade Celsius, diferenţa între cea mai scăzută şi cea mai ridicată temperatură din judeţ, măsurate la aceeaşi oră, fiind de 22 de grade.

De asemenea, diferenţele dintre temperaturile nocturne şi cele diurne înregistrate în judeţ sunt foarte mari, în condiţiile în care luni a fost consemnată o maximă de 11 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Meteorologul Petho Ildiko de la Centrul Meteorologic Regional Târgu Mureş a precizat că marţi a fost cea mai rece dimineaţă din această iarnă şi că gerul va persista în depresiunile din estul Transilvaniei încă două zile, prognozele indicând vreme deosebit de rece noaptea şi dimineaţa şi temperaturi minime sub minus 20 de grade Celsius.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s-a înregistrat în anul 1987 în Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007425 (s)