News Flash:

MATASEA DE PORUMB are beneficii uimitoare pentru organism

11 Aprilie 2017
1276 Vizualizari | 0 Comentarii
matase
Beneficiile socante ale matasei de porumb
In compozitia matasei de porumb intra flavonoide, saponine, taninuri, rezine, uleiuri volatile, alantoina, ergosterina, betaina, proteine (zeina, principala proteina a bobului de porumb, cu un continut important de acid glutamic si leucina), saruri de potasiu, minerale (fier, fosfor, magneziu, zinc), carotenoizi, vitamine de grup B, vitamina E, C, A, hidrocarburi, amidon .
Fitoterapia cu matase de porumb are actiune diuretica, antispastica, mareste secretia biliara, impiedica depunerea sarurilor in bila, imbunatateste functia ficatului, purgativa, diminueaza continutul de glicogen din sange, datorita continutului de vitamina K, are actiune hemostatica, fiind utila in dereglari menstruale, la menopauza, hematurie (sange in urina).
Tratarea tractului urinar
Matasea de porumb este un puternic diuretic care poate ajuta tractul urinar in diferite moduri. Aceasta poate fi de ajutor in cazul copiilor care urineaza noaptea in pat. Alege sa tratezi infectia urinara cauzata de bacterii cu ajutorul matasei de porumb, acestea fiind o alternativa a
antibioticelor. De asemenea, consumul ei te poate ajuta sa tratezi inflamatiile de la nivelul vezicii urinare.
Contine multe vitamine
Matasea de porumb contine in proportie destul de mare flavonoide, saponine si saruri de potasiu. Dar si vitamine: K, C, B, E si lipide, tanin si substante minerale. Matasea de porumb are si importante surse de
beta caroten, niacin si seleniu. Astfel, matasea de porumb are calitati diuretice, antiinflamatorii si calmante.
Remediu excelent
Foloseste matasea de porumb in alimentatia ta zilnica. Prin continutul de minerale si vitamine, matasea de porumb asigura un organism sanatos si energic. La plafare se gasesc si capsule cu matase de porumb.
Ele au in compozitie silicon, complexul de vitamine B, fier, zinc, potasiu, calciu, magneziu si fosfor. Matasea de porumb asigura sanatatea vaselor de sange.
Matasea de porumb este importanta pentru mentinerea sanatatii sistemului urinar. O cana cu ceai fierbinte din matase de porumb e buna pentru a indeparta toxinele dar si pentru refacerea sistemului urinar. Ceaiul este indicat si pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Matasea de porumb optimizeaza functiile bilei si ale ficatului. Ceaiul lupta contra icterului si e un remediu pentru pastrarea sanatoasa a functiilor ficatului. De altfel, matasea de porumb scade tensiunea arteriala.
Matasea de porumb previne cancerul. Numarul mare de flavonoide, polifenoli, fitochimicale si antioxidanti continut de matasea de porumb il face sa fie un bun adjuvant in vindecarea cancerului. In asociere cu anumite ierburi si produse naturale, matasea de porumb este o varianta utila in regimul pacientilor cu cancer.
Matasea de porumb
invinge kilogramele in plus
Matasea de porumb este buna si pentru indepartarea surplusului de kilograme. Contine o substanta numita mucilagiu, care absoarbe apa, de aceea se foloseste si in dietele de slabit si ajuta la reglarea organismului. Pentru a te bucura de beneficiile matasei de porumb consuma 2 – 3 cani de ceai din aceasta planta in fiecare zi.
Ceaiul din matase de porumb se recomanda si inainte, dar si in timpul menstruatiei. Acest ceai reduce disconfortul din aceasta perioada. O ceasca de ceai, o saptamana pe luna, este varianta cea mai buna pentru a trece peste aceasta perioada mai dificila. Matasea se intrebuinteaza si in alte probleme specifice femeilor. Printre acestea se numara dismenorea, anexita, menstruatiile neregulate, absenta laptelui matern. Vindeca si o serie de probleme aparute la femeile aflate la menopauza.
Cu matase de porumb se calmeaza durerile provocate de cistita, colicile si este un puternic diuretic. Combate insuficienta cardiaca. Ceaiul de matase de porumb este indicat si pentru anumite probleme aparute la nivelul pielii cum ar fi celulita, degeraturile, eczeme si edeme, furuncule sau psoriazis.
Ceaiul din matase de porumb
Ceaiul din matase de porumb se face din 2 linguri de matase maruntita la 250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat un sfert de ora, dupa care se strecoara lichidul. Pentru rezultate optime, se va urma o cura de 10 zile si se va bea 2-3 cani de ceai pe zi. Dupa aceste zile se va face o pauza de 5 zile. Pentru un gust mai placut al ceaiului, poti pune si o lingurita de miere si suc de lamaie.
Matasea de porumb contine tanin, care se elimina in momentul fierberii. De aceea, ceaiul din matase de porumb nu este indicat persoanelor alergice la tanin. De asemenea, consumul de ceai de matase de porumb poate provoca mancarimi, pe fondul unei alergii severe. In aceasta situatie se va stopa consumul de ceai.
Inainte de a urma o cura cu ceai din matase de porumb, trebuie sa ceri sfatul unui medic. Este important sa ii comunici orice efect secundar aparut. Daca urmezi un tratament cu furosemide este contraindicat consumul de ceai de matase de porumb.
Sursa:www.justnaturalremedies.com
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau

amidon antibioticelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004982 (s)