News Flash:

Leacuri de top pentru herpes

10 Aprilie 2017
1525 Vizualizari | 0 Comentarii
herpes

Virusul herpetic persista in stare latenta dupa infectie, pe toata durata vietii, in ganglionii sistemului nervos. In unele cazuri, atunci cand se produce o scadere a capacitatilor de aparare imunitara, ori sub efectul unui stres (de aici si ideea ca herpesul si zona zoster sunt boli care apar pe fond psihic), virusul poate sa se reactiveze si poate infecta nervul corespunzator ganglionilor pe care ii ocupa.

Ca masuri profilactice si de tratament contra virusului herpetic, cel mai important lucru este fortificarea sistemului imunitar. Iata cateva remedii naturiste pentru herpes:

1. Echinacea este una dintre cele mai cunoscute plante cu efecte imunostimulatoare si antivirale. Impiedica raspandirea virusului herpetic si gripal, imbunatateste sistemul nespecific de aparare al organismului si impiedica inmultirea agentilor patogeni.

2. O alta planta cu efecte eficiente imunostimulatoare si antivirale este gheara matei, avand in plus si proprietati antiinflamatoare.

3. Intern, se foloseste tinctura 10%, 20-40 de picaturi de 3 ori/zi, sau decoct 2-4%, 250 ml de 3 ori/zi, intre mese, din trei frati patati, coada soricelului, scoarta de salcie, flori de soc, galbenele, frunze de papadie si frunze de urzica, in parti egale.

4. Tot intern, se bea decoct 3-4% (cate 250 ml) sau tinctura 10% (10-40 de picaturi), ambele remedii de cate 2-3 ori/zi, intre mesele principale, din frunze de tuia (7 parti), talpa gastei (7 p), trei frati patati (5 p), matase de porumb (4 p), rostopasca (1 p) si frunze de papadie (3 p).

5. Foarte bun pentru aplicatii externe in caz de herpes este unguentul sau spray-ul cu propolis.

6. Tot extern se pot folosi comprese si badijonari locale cu decoct 10% din galbenele, rostopasca, flori de coada soricelului, vetrice, marul lupului, pelin si coaja de stejar, in parti egale. Se poate prepara si unguent din acelasi amestec.

7. Se mai recomanda badijonari cu solutii alcoolice de uleiuri volatile: ulei de levantica (1 ml), ulei de menta (1 ml) si alcool rafinat 80° (100 ml). Se badijoneaza regiunea dureroasa de 2-3 ori/zi.

8. Eficient este si sucul emolient al urechelnitei (Sempervivum tectorum), care inlatura rapid durerile adanci provocate de herpes. Se despica taind de-a lungul 4-5 din frunzele carnoase ale plantei si se pun pe o farfurie. Cu seva care iese la suprafata se ung de cateva ori pe zi locurile afectate. Sucul poate fi stors si cu ajutorul storcatorului electric. Dupa prima ungere, bolnavul simte deja efectul benefic.

9. Tot extern, pentru tamponari, este indicata infuzia din scoarta de stejar (25 g), cretisoara (10 g), ovaz (20 g), salvie (25 g), musetel (10 g), sulfina-alba (10 g). Se pun 4 linguri de amestec la un litru de apa rece si se lasa pe foc pana la fierbere, dupa care se lasa sa stea 3 minute. Cu infuzia calduta, se tamponeaza locurile afectate de mai multe ori pe parcursul zilei.


virusul herpetic echinacea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006956 (s)