News Flash:

Justiția spaniolă nu cedează!

Mandatul de arestare emis împotriva liderului independentist catalan, Carles Puigdemont, rămâne în vigoare

2 Iulie 2024
185 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Curtea Supremă din Spania, cel mai înalt organ judiciar, a respins cererea de amnistie pentru Carles Puigdemont. Acesta se află în exil după tentativa eșuată de secesiune a Cataloniei din 2017, iar mandatul de arestare împotriva liderului independentist catalan rămâne în vigoare, conform informațiilor transmise de agenția AFP.

„Judecătorul Pablo LLaena a dat o hotărâre prin care declară neaplicabilă amnistia pentru infracţiunea de delapidare în dosarul deschis pe numele fostului preşedinte al Generalitat catalane, Carles Puigdemont”, a informat instanţa, precizând că mandatul de arestare pe numele liderului separatist catalan rămâne în vigoare.

Această decizie poate fi contestată în termen de trei zile de la notificare prin intermediul unui recurs. La data de 30 mai, Parlamentul spaniol a adoptat o lege de amnistiere pentru separatiștii catalani. Aceasta a fost o condiție pe care premierul socialist Pedro Sanchez a trebuit să o îndeplinească pentru a reveni la putere în noiembrie, beneficiind de sprijinul celor două partide separatiste catalane. Acestea au solicitat această măsură în schimbul sprijinului lor. Legea a fost promulgată la data de 11 iunie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006871 (s)