News Flash:

Calendarul Timpark anuntat de Ruben Latcau. Noul regulament de parcare, in vigoare din martie 2022

7 Decembrie 2021
619 Vizualizari | 0 Comentarii
timpark

Luna februarie 2022 va fi ultima in care vom plati parcarea in Timisoara in baza actualului regulament Timpark. Viziunea noii administratii si a viceprimarului Ruben Latcau va fi implementata complet din luna martie a anului viitor. In ianuarie si februarie parcarea va fi gratuita in cartiere, dar se va plati mai mult in centru. Vor fi schimbate toate tablitele Timpark din oras.
 
 
„Inca 2 luni pe regulamentul vechi de TimPark. Din martie pe sistem nou. Le multumesc frumos tuturor cetatenilor care au participat la ultimele 3 dezbateri. Am clarificat si am sustinut de fiecare data, in persoana, acest proiect. Stiu ca este un pas inainte pentru oras, un pas care reflecta viziunea mea si a acestei administratii. Am fost foarte bucuros sa stau in fata cetatenilor, sa dau explicatii si sa elimin scepticismul lor asupra schimbarilor pe care le propunem. Acesta este rolul unui servitor public, fie el demnitar sau functionar”, anunta viceprimarul Timisoarei.

Ruben Latcau spune ca noul regulament ar fi intrat in vigoare mai devreme, dar s-au cerut mai multe dezbateri publice care au creat un blocaj.

„Nu ma asteptam sa organizam atat de multe dezbateri pe aceasta tema, dar am facut-o. In special cand am de-a face cu un sindicat care (1) cere dezbateri pe subiect, (2) se prezinta, (3) nu vorbeste deloc despre parcari si apoi (4) pleaca la 10 minute dupa. Acest blocaj, recunosc, a generat o ajustare de plan. Initial am fi dorit sa avem noul regulament functional de la inceput de ianuarie 2022. Acum, il vom avea cel mai probabil din 1 martie”, a mai spus Latcau.

Calendarul Timpark
Potrivit edilului, a fost stabilit calendarul Timpark: in decembrie se voteaza infiintarea noului serviciu de parcare, in decembrie si ianuarie va fi pus in operatiune acest serviciu, in ianuarie va fi votat noul regulament Timpark, precum si noile tarife, in ianuarie si februarie vor fi schimbate toate tablitele Timpark, iar de la 1 martie intra in vigoare noul regulament.

Aceeasi sursa spune ca timisorenii nu vor plati taxa de parcare in primele doua luni din 2022. Va fi o perioada de tranzitie intre vechiul model de gestiune si noul model.

„Tarifarea va fi aplicata doar pentru Zona Verde, in centrul orasului. In ianuarie si februarie nu se va plati parcarea in cartiere. Va exista o campanie de informare a TimPark pentru ca toti cetatenii sa se obisnuiasca cu noul regulament. Putem parca civilizat in oras. Putem avea un sistem ordonat. Vrem un sistem modern, functional, un serviciu de calitate la nivelul asteptarilor voastre. Nu voi lasa niste interese marunte sa opreasca modernizarea orasului”, conchide viceprimarul Timisoarei.

In centru se plateste si sambata
Va reamintim, viziunea administratiei Fritz pentru noul Timpark spune ca vom plati parcarea pana la ora 20, nu pana la 17 ca pana acum, soferii vor scoate mai multi bani din buzunare pentru a-si lasa masinile in zona centrala, iar in cartiere se vor putea face abonamente rezidentiale. Initial s-a dorit ca soferii sa plateasca parcarea si sambata in tot orasul, dar s-a renuntat la idee, cel putin pentru zonele I, II si III.

„Regulamentul de parcare va fi aplicabil de luni pana vineri in Zona I, II si III. Am eliminat ziua de sambata, cand parcarea va fi gratuita (la fel ca duminica si de sarbatorile legale)”, a transmis recent Ruben Latcau, la doua luni de cand a fost facut public noul regulament de parcare.

Noul regulament nu este foarte clar, dar inca se lucreaza la modificari, astfel ca nu putem vedea inca varianta finala. Din declaratiile viceprimarului de pana acum putem deduce ca in zona centrala parcarea se va plati doar pana la ora 17, nu pana la 20, cum va fi in restul orasului. Dar se va plati si sambata.

„Au fost anumite lucruri care s-au repetat in dezbaterile anterioare pe care le-am facut (…) in care au fost mai multe puncte pe care mai multi cetateni le-au ridicat, cum a fost punctul de a nu avea taxa de parcare pana la 20 in centru, lucru pe care l-am modificat in momentul acesta”, a explicat acesta la ultima dezbatere publica pe tema Timpark.

Noile tarife
O alta modificare facuta de primarie recent spune ca institutiile publice, cum ar fi Primaria Timisoara, Prefectura Timis sau Consiliul Judetean, pot avea locuri de parcare rezervate pana la maximum 20% din spatiul lor de parcare. Locurile vor fi rezervate, dar nu vor fi gratuite, astfel ca se va plati pentru ele.

Noul regulament de parcare, facut public la sfarsitul lunii septembrie, stabileste mai clar cum se poate parca in zona centrala a orasului, zona verde, unde pretul parcarii va creste gradual.

Prima ora de parcare in centrul Timisoarei va fi 4 lei, a doua ora va fi 5 lei, a treia ora va fi 6 lei, iar a patra ora de parcare va fi 7 lei. Tarifele sunt valabile la plata cu cardul prin aplicatia Timpark, iar prin SMS tarifele vor incepe de la 0,75 euro+TVA/ora si vor ajunge la 1,31 euro+TVA/ora de la ora a patra.

Timisorenii vor avea la dispozitie zece tipuri de abonamente odata cu aprobarea noului regulament Timpark. Cel mai scump va fi cel „combinat pentru zonele I (rosie) + II (galbena) + III (albastra)”, de 777 lei/an. In zona rosie, abonamentul anual va fi 681 lei, in zona galbena va fi 423 lei, iar in zona albastra va fi 324 lei. Abonamentul combinat pentru zonele rosie si galbena va fi 681 lei/an.

Apare si abonamentul de rezident, „pentru un singur autovehicul/persoana, pentru a permite cat mai multor persoane accesul la locurile de parcare/stationare disponibile in cartiere”. Abonamentul rezidential va fi valabil dupa ora 17, iar locurile de parcare din cartiere vor fi marcate cu diferite culori. Vor fi trei tipuri de abonamente rezidentiale (I, II si III): 110 lei I (zona rosie), 90 de lei II (zona galbena) si 70 de lei III (zona albastra).


calendarul timpark noile tarife
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005006 (s)