News Flash:

Un nou candidat la șefia CJ Timiș

Luni, 8 aprilie, deputatul Alfred Simonis și-a anunțat candidatura pentru Consiliului Județean Timiș

8 Aprilie 2024
75 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe data de 8 aprilie, deputatul Alfred Simonis și-a anunțat intenția de a candida la alegerile locale din luna iunie pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. În timpul anunțului său, el nu a ezitat să critice "noul tandem" Nica-Fritz, sugerând că în cei patru ani de mandat, aceștia nu au reușit să obțină realizări remarcabile. Simonis va fi candidatul susținut de alianța PSD-PNL pentru această funcție.

„Las bucuros a doua funcție în stat”, a declarat acesta luni, la Timișoara.


Alfred Simonis a declarat că, în cazul în care va câștiga alegerile, intenționează să își îndeplinească mandatul de patru ani în funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș și nu va căuta o altă poziție considerată mai avantajoasă, așa cum au făcut alți lideri anteriori. De asemenea, Simonis a subliniat că nu va candida pentru funcția de consilier județean, ci doar pentru conducerea CJT.


„Oameni buni, l-ați văzut vreodată pe Nica în acești patru ani de zile? Să se ducă la București singur sau cu primarii după el, să bată la ușa guvernului Orban, Cîțu sau Ciucă? Guverne conduse de președinții PNL, al cărui vicepreședinte era domnia sa. L-ați văzut să meargă cu aceeași determinare și aceeași îndârjire să spună că rupe ușa guvernului dacă nu primește bani în Timiș pentru investiția asta sau cealaltă, pentru stadion, pentru sala polivalentă, pentru spital, pentru centură? Nu. Această îndârjire a fost într-un singur moment, atunci când și-a apărat propria poziție”, a menționat Alfred Simonis.


În contextul confruntării dintre Nicolae Robu și Dominic Fritz, Alfred Simonis a afirmat că primul nu posedă sau cel puțin nu deținea o viziune politică, însă are competențe administrative, în timp ce Fritz este caracterizat de  „viziune politică și carismă, fără a avea viziune administrativă”.

Deși în prezent Nicolae Robu beneficiază de sprijinul PSD, este important să reamintim că în toamna anului trecut, Alfred Simonis exprima opinia că Robu nu se ridică la nivelul lui Fritz în ceea ce privește viziunea și bunele intenții, afirmând că acesta din urmă își conduce orașul în direcții greșite. În același timp, Simonis sublinia că o eventuală alianță între PSD și PNL are „șanse extrem de mici a fi realizată”.

„Nu aș vrea să transmitem un semnal că, după ce Primăria Timișoara a fost pierdută de PNL și am descoperit multe neajunsuri – ca să mă exprim elegant – cu privire la fosta administrație, există o singură soluție, și anume că actuala administrație poate fi înlocuită doar de fosta. Iertați-mă, dar nu pot fi partener la așa ceva.

O eventuală alianță între PSD și PNL, care are șanse extrem de mici de a fi realizată, aproape sigur ar da câștigătorii atât pentru Consiliul Județean Timiș, cât și pentru Primăria Timișoara. Și atunci de ce să nu venim cu o generație de noi oameni politici, oameni care au performat în domeniul lor de activitate, de ce să ne întoarcem mereu la trecut?”, a subliniat deputatul PSD. […]

La 7-8 ani de când am părăsit funcția de consilier local și lider al consilierilor locali PSD, cred că este evident pentru toată lumea, chiar și pentru cei mai mari fani pe care i-a avut Nicolae Robu, că ceea ce spuneam noi era corect și că multe dintre direcțiile în care Nicolae Robu a dus orașul au fost unele greșite. Nu știu dacă pentru PSD, Dominic Fritz este un primar mai bun decât Nicolae Robu, dar pentru mine, Alfred Simonis, deși Dominic Fritz a venit neexperimentat în poziția de primar – o poziție foarte complicată – ceea ce s-a văzut, pentru că a pierdut multe proiecte, cred că măcar în ceea ce privește viziunea și bunele intenții nici nu se poate compara cu Nicolae Robu. Nicolae Robu a fost un primar mult mai rău”, afirma Simonis în octombrie 2023.


În prezent, Alfred Simonis și-a schimbat opinia, menționând că Nicolae Robu a acumulat o experiență semnificativă atât din înfrângerea suferită în alegerile din 2020, cât și din experiențele recente.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004993 (s)