News Flash:

Încep să prindă contur sălile de operații și zonele de primire a nou-născuților

Lucrările la viitoarea maternitate din Timișoara avansează conform planului

10 Mai 2023
349 Vizualizari | 0 Comentarii


Lucrările la noua maternitate, construită de CJT în apropierea Casei Austria, avansează conform planului. Sălile de operație și zonele destinate primirii nou-născuților încep să prindă formă.

Viitoarea maternitate, prima de acest fel construită în Timișoara în ultimii 50 de ani, va avea 5 etaje conform proiectului. Unele echipamente necesare au fost deja achiziționate și așteaptă să fie instalate, precum mamograful, aparatul de radiologie și mai multe lămpi speciale pentru ginecologie. La începutul primăverii, Consiliul Județean Timiș a demarat procesul de achiziție a mobilierului necesar clinicii, inclusiv paturi de spital, canapele pentru consultații și fotolii necesare pentru recoltarea analizelor.

„Am avut încă o vizită pe șantierul noii maternități, un edificiu care va constitui o premieră pentru noi în ultimii 50 de ani. Lucrările evoluează mulțumitor, sunt schimbări semnificative față de ultima vizită pe care am făcut-o în decembrie. Încep să prindă contur sălile de operații, zonele de primire a nou-născuților. Abia aștept să vedem finalizat acest obiectiv în toamna acestui an. Fiind și un proiect european, dorim să accelerăm lucrurile astfel încât obiectivul de investiții să fie finalizat în timpul stabilit în contract. Legat de partea de lucrare efectivă, s-a finalizat întreaga structură a noului spital, acum se lucrează la partea de compartimentări. În mare parte, instalațiile au fost și ele finalizate, au început să sosească echipamentele – instalația de oxigen; partea de apă-canalizare și instalația de curent slab, respectiv instalația electrică sunt deja fiecare postate pe amplasamentul stabilit conform proiectului. Urmează partea de montări de ferestre și de finisaje.”, a afirmat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Autoritățile județene promit că noua maternitate va fi finalizată până la data de 1 septembrie. După terminarea construcției și echiparea acesteia, vor urma etapele de obținere a avizelor necesare pentru obținerea autorizației de funcționare.

„Va fi cea mai bine pusă la punct maternitate, inclusiv din partea aceasta de Europă. Sper ca Spitalul Județean să fie un hub de sănătate care să atragă pacienți nu doar din regiune, ci chiar și din străinătate. Dacă acum, mulți dintre timișoreni merg să își trateze anumite boli la spitale din Ungaria sau Austria, sperăm să reversăm această tendință, iar la orizontul anilor 2030, când toate investițiile majore pe care le avem în desfășurare acum la spital vor fi finalizate, lucrurile să stea complet diferit. Investim în calitatea serviciilor, condițiile oferite și dorim ca Spitalul Județean din Timișoara să devină primul spital regional de facto, operațional, din țara noastră.”, a mai zis Nica.

Maternitatea este construită cu fonduri transfrontaliere în valoare de 13 milioane de euro. Aceasta va include compartimente specializate pentru fertilizare in vitro, obstetrică patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi. De asemenea, va fi amenajată o secție de terapie intensivă, mai multe săli de operație și de naștere, o cameră de gardă, un compartiment dedicat prematurilor, precum și spații speciale pentru mame și vizitatori.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005548 (s)