News Flash:

Demersuri precise pentru prorejarea suveranității și securității țării!

China a anunţat, marţi, 5 martie, creşterea bugetului militar cu 7,2% pentru 2024

5 Martie 2024
99 Vizualizari | 0 Comentarii


China a anunțat marți, 5 martie, o creștere a bugetului militar cu 7,2% pentru anul 2024, având în vedere preocupările legate de corupția din cadrul armatei și tensiunile persistente legate de Taiwan și Marea Chinei de Sud, conform informațiilor furnizate de agenția AFP. Această rată de creștere este identică cu cea din 2023 și a fost confirmată de Ministerul Finanțelor în cadrul sesiunii anuale a Parlamentului.

China intenționează să aloce 1.665,5 miliarde de yuani (231,4 miliarde de dolari) pentru apărare, sumă ce reprezintă mai puțin de o treime din bugetul de apărare al Statelor Unite.

Aceasta menține „o creştere rezonabilă a bugetului militar pentru a-şi proteja suveranitatea, securitatea şi interesele sale de dezvoltare”, a precizat Lou Qinjian, purtătorul de cuvânt al sesiunii parlamentare.

Bugetul militar al Chinei a crescut constant de-a lungul mai multor decenii, pe măsură ce economia țării s-a dezvoltat.

China alocă armatei aproximativ 1,6% din Produsul Intern Brut (PIB), ceea ce este mult mai puțin decât în cazul Statelor Unite (3,5%) sau al Rusiei (4,1%), conform datelor Institutului Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005074 (s)