News Flash:

Expoziție la Galeria Brăteanu din Timișoara

Joi a avea loc vernisajul expoziției ”Liquid Emergence”, semnată de artista plastică Teodora Pop

12 Aprilie 2023
485 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe strada Lucian Blaga nr. 8 din Timișoara, la Galeria Brăteanu, joi la ora 18, va avea loc vernisajul expoziției intitulate "Liquid Emergence", realizată de artistă plastică Teodora Pop și curatoriată de Costin Brăteanu.

”<> un discurs pictural în care imaginile abstracte prind ușor contur și provoacă privitorul la o lecturare, nu atat prin prisma vizualului, ci prin cea a emoționalului, imaginarului. Imaginile ne îndeamnă spre o cercetare intrinsecă, o reflectare lăuntrică, o evaluare sau o reevaluare a ceea ce suntem, cum, când și de ce suntem în acest fel. Amalgamul de lichide care ne formează corpurile fizice, amalgamul de emoții, simțiri, trăiri și toate interacțiunile dintre ele definesc manifestările energetice feminine sau masculine prin care reacționăm și relaționăm cu tot ceea ce înseamnă mediul: interior și exterior.

Care este momentul în care ambele tipologii de gen se întrepătrund în fizic, în mental, în emoțional, în energetic și se contopesc în persoană? <> ne propune o descifrare sau o identificare a respectivei clipei. Acel moment de extaz, subtil și efemer, ce se termină inopinat și grabnic în conștiința fizică, dar care nu este nici măcar observat la nivel de manifestare, de existență. Acea comuniune ideală la care tânjim sau pe care ar fi necesar să o conștientizăm, dintre femininul colorat, cald, vibrant și unduitor și masculinul proaspăt, rigid, rece și monoton. Contopire evidențiată de urma lăsată de verticalitatea mișcarii gestuale masculine pe fundalul sensibil feminin”, punctează Costin Brăteanu.

Teodora Pop este o artistă plastică născută în Cluj-Napoca în 1985. Ea a absolvit Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea Patrimoniu Cultural-Restaurare și Conservare și Pictură de Icoane și Biserici. În 2016, a finalizat un masterat în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Pictură, unde în prezent își finalizează studiile doctorale în Arte Vizuale. Teodora a participat la workshop-uri internaționale și are o activitate expozițională bogată, atât la nivel național, cât și internațional. Din 2018, este membru al UAP, filiala Cluj. În 2019, a inițiat Art-Hoc, un spațiu de proiecte artistice deschis în Timișoara, orașul în care trăiește în prezent.

Vernisajul expoziției "Liquid Emergence" semnată de Teodora Pop și curatoriată de Costin Brăteanu va avea loc joi, la ora 18, la Galeria Brăteanu de pe strada Lucian Blaga nr. 8 din Timișoara. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 3 mai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006259 (s)