News Flash:

Jean Paler, traumatizat de cutremul din 1977. „Soldatii aruncau cu lopeti de var peste cadavre”

11 Aprilie 2022
352 Vizualizari | 0 Comentarii
Jean Paler

Jean Paler traieste clipe de groaza si isi aminteste ca a mai trecut prin asta in urma cu cativa ani. Actorul a povestit una dintre cele mai tragice amintiri si i-a lasat pe toti amutiti.

In urma cu 45 de ani, la data de 4 martie 1977, la ora 21.22, Romania avea sa traiasca una dintre cele mai mari tragedii. A avut loc un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, soldat cu mii e victime. De asemenea, au avut loc pagube materiale insemnate. Au decedat atunci 1.570 de oameni, iar alte peste 11.000 de persoane au fost ranite. Jean Paler s-a numarat printre salvatorii ranitilor in urma cutremurului.

„Totul mirosea a moarte. Am gasit doar maini, picioare, trupuri dezmembrate. Era o liniste mormantala. Imi amintesc ca am bagat zeci de morti in saci. Apoi, soldatii aruncau cate o lopata de var peste cadavre, ca sa nu vina molima!', spune Jean Paler pentru impact.ro.

„Am ramas blocati intre etajele 8-9. Sansa a fost ca partea de jos a liftului era mai coborata, la nivelul etajului 8, apucase sa urce doar putin spre etajul 9. Din acea zdruncinatura, ne-am lovit foarte rau de peretii liftului, am vazut moartea cu ochii. N-am stiut ce se intampla, tipau toti.Batrana a strigat: ‘E cutremur!. Ne-am chinuit si am iesit de acolo. Eu, fiind foarte inalt, i-am ajutat. A fost atat de puternic seismul, incat usile apartamentelor incuiate, de la etajele superioare, s-au deschis la perete, se deteriorase tancajul blocului. Mi-am gasit usa larg deschisa, desi o incuiasem cu cheia de doua ori!', a mai povestit Jean Paler.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008136 (s)