News Flash:

Guvernul grec vrea să legifereze egalitatea căsătoriei

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis dorește eliminarea oricărei discriminări bazate pe orientarea sexuală în Grecia

11 Ianuarie 2024
141 Vizualizari | 0 Comentarii

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat că va propune legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și acordarea dreptului de adopție pentru aceste cupluri, potrivit agenției AFP. Această decizie este o schimbare majoră pentru Grecia, care este o țară tradițional conservatoare

„Ceea ce vom legifera este egalitatea căsătoriei, adică eliminarea oricărei discriminări bazate pe orientarea sexuală în ceea ce priveşte încheierea unei căsătorii”, a declarat şeful guvernului conservator grec. „Ce este, în fond, căsătoria? Aş spune că este rezultatul iubirii între două persoane. Dar este de asemenea şi un contract juridic, cu drepturi şi obligaţii”, a mai spus el.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis nu a anunțat data exactă la care proiectul de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și acordarea dreptului de adopție pentru aceste cupluri va fi supus votului în Parlamentul Greciei.

Cu toate acestea, potrivit presei grecești, acest lucru se va întâmpla probabil înainte de alegerile europarlamentare de la începutul lunii iunie.

În prezent, Grecia dispune de o uniune civilă pentru cuplurile de același sex, însă în cazul cuplurilor homosexuale având copii doar părintele biologic are drepturi asupra copiilor respectivi.

„Cuplurile de acelaşi sex au copii şi aceşti copii nu vor înceta să existe, ei nu vor dispărea. Însă aceşti copii nu au aceleaşi drepturi”, a precizat şeful guvernului de la Atena.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005128 (s)