News Flash:

INUNDATII in tara. In Sibiu, peste 50 de locuinte, evacuate din cauza inundatiilor. Mai multe curti din judetul Mures, sub ape

24 Iulie 2018
753 Vizualizari | 0 Comentarii
curte

Peste 50 de locuinte din localitatea Boian, din judetul Sibiu, au fost evacuate, luni seara, din cauza ploilor abundente si a scurgerilor de pe versanti. Drumul judetean care leaga Boianul de statiunea Bazna a fost inchis deoarece nu mai prezinta siguranta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Sibiu, Ramona Nistor, s-a luat decizia evacuarii a 50 de locuinte, din cauza inundatiilor din localitatea Boian.

„O parte a localitatii Boian este inundata, ca urmare a scurgerilor de pe versanti. Au fost evacuate peste 50 de locuinte. ISU Sibiu intervine pentru protejarea populatiei si indepartarea efectelor produse de inundatii”, a spus Nistor.

O ambulanta trimisa sa la Boian pentru a-i acorda ajutor unei femei cu hipertensiune nu poate ajunge la pacienta, deoarece apa masoara aproape 1,5 metri in zona.
„Locuinta femeii este pe deal, pe strada Podului din Boian. Are tensiune mare si varsaturi. Pompierii incearca sa ajunga la ea. Apa in zona are un metru si jumatate. Din discutiile cu apartinatorii, pacienta este constienta, dar are tensiune mare, ceea ce poate da complicatii grave”, a spus Liliana Blaga, purtatorul de cuvant al Ambulantei Sibiu.

Politistii rutieri au decis sa inchida traficul intre Boian si statiunea Bazna, in zona avand loc si o viitura.

„DJ 142B, la jumatatea distantei dintre localitatile Boian si Bazna, partea carosabila a sensului de mers catre Boian este afectata ca urmare a viiturii pe o distanta de 5 metri. Traficul se inchide deoarece nu prezinta siguranta”, a spus Ionut Natea, reprezentantul Politiei Sibiu.

De asemenea, in timpul noptii de luni spre marti va fi inchis si drumul care leaga localitatea Jina (judetul Sibiu) de localitatea Dobra (judetul Alba), deoarece ploua in continuare si exista risculsa cada piatra si pamant pe carosabil.
Mai multe gospodarii din judetul Mures, inundate dupa o ploaie torentiala

Mai multe gospodarii din municipiul Tarnaveni si localitatea Adamus, judetul Mures, au fost inundate, luni seara, in urma ploii torentiale care a durat circa o ora. Santurile s-au umplut cu apa, care apoi s-a revarsat, sistemele de canalizare fiind ineficiente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mures, in Tarnaveni au fost, luni seara, opt zone unde au fost anuntate inundatii, apa intrand in curtile, pivnitele si bucatariile oamenilor.

Pe teren s-au deplasat trei echipaje care au scos apa cu ajutorul motopompelor. Inundatiile s-au produs dupa ce sistemele de canalizare nu au facut fata cantitatii mari de precipitatii.

De asemenea, si la Adamus, localitate aflata la cativa kilometri de Tarnaveni, s-au produs inundatii, dupa ce santurile s-au umplut de apa, care s-a revarsat in gospodariile oamenilor, casele fiind situate mai jos decat soseaua principala.

Localnicii au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca aceste inundatii s-au produs si din cauza ca santurile nu au fost curatate.

Ploaia torentiala a durat circa o ora.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1375 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006856 (s)