News Flash:

Autorități locale au identificat problema

Intersecție de pe Cetății va fi refăcută de la zero

4 Decembrie 2023
137 Vizualizari | 0 Comentarii

Autoritățile locale și constructorul au identificat motivul pentru care tramvaiul nu poate traversa o intersecție de pe Cetății și au decis să o refacă.

După ce au apărut în mass-media imagini cu un tramvai blocat în intersecția de la capătul bulevardului Cetății din Timișoara, autoritățile au inițiat investigații pentru a afla cauza.

Se pare că problema nu este generată de stâlpii de tramvai, ci de linia de tramvai în sine. Viceprimarul Ruben Lațcău a explicat că este vorba despre o eroare a constructorului.

„Există o eroare care a fost făcută în faza inițială de montare a liniei. Problema nu este la stâlpii care susțin linia, problema este efectiv la linia cale. Va trebui refăcută o parte din acea intersecție. Ei (n.r. reprezentanții constructorului) vor începe să refacă această intersecție în întregime, de la fundație, astfel încât la sfârșit să avem o intersecție total funcțională, unde să poată circula fără probleme atât tramvaiul cât și mașinile. Vor fi nevoiți să refacă această intersecție, de la rost la rost, să spargă, să refacă linia cale, fundația pe care stă linia cale și termenul de finalizare este 28 decembrie, termenul de finalizare a contractului, nu vor primi nicio zi în plus”, a afirmat Ruben Lațcău.

Lucrările vor fi suportate financiar de către constructor, iar orice întârziere în executarea acestora va atrage penalizări, a adăugat Lațcău.

„Eroarea este una de execuție, nu de proiectare. Lucrările care s-au executat în sit nu corespund cu proiectul avizat. Ca atare, nu vorbim de modificări care au creat anumite probleme, vorbim de o eroare de execuție în șantier”, a mai precizat viceprimarul Timișoarei.

Mai exact, în timpul testelor, tramvaiul a atins unul dintre stâlpii mediani în timpul virajului la dreapta de pe Calea Torontalului pe Bulevardul Cetății. Din acest motiv, intersecția va fi închisă temporar.

Proiectul de modernizare a Bulevardului Cetății se apropie de finalizare, cu aproximativ 100% din lucrări realizate. Liniile duble de tramvai sunt finalizate și sunt primele înierbate din Timișoara. În prezent, se mai desfășoară activități legate de semnalizarea rutieră și rețelele edilitare. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 80 de milioane de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006279 (s)