News Flash:

Tehnologia ajută sănătatea

Inteligenţa artificială, utilizată în Anglia, pentru efectuarea radioterapiei cu fascicule externe

14 August 2023
164 Vizualizari | 0 Comentarii

Se preconizează că pacienții britanici care urmează tratamente de radioterapie vor beneficia cel mai probabil de tehnologii bazate pe inteligența artificială (AI), deoarece mai multe astfel de tehnologii au primit recomandarea de a fi implementate pentru prima dată în sistemul de sănătate națională (NHS) din Anglia. Aceste tehnologii au scopul de a sprijini medicii din NHS în procesul de tratament.

Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) din Anglia a emis un aviz pozitiv recomandând utilizarea a nouă tehnologii bazate pe inteligența artificială pentru efectuarea radioterapiei cu fascicule externe în cazurile de cancer pulmonar, de prostată și colorectal.

În prezent, radiologii terapeutici analizează și conturează manual organele sănătoase pe imaginile digitale ale scanărilor CT sau RMN pentru a asigura că radioterapia nu afectează țesuturile sănătoase și minimizează doza aplicată acestora.

Conform datelor obținute de NICE, utilizarea inteligenței artificiale în locul conturării manuale a organelor ar putea economisi între trei și 80 de minute pentru fiecare plan de tratament al radiologilor și că generarea automată a contururilor folosind tehnologia AI oferă o calitate similară cu cea realizată manual.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004770 (s)