News Flash:

Copiii învață cum să se hrănească sănătos

A început Caravana Akademia Kinderland, ediția 2023

9 August 2023
217 Vizualizari | 0 Comentarii

A început ediÈ›ia din 2023 a Caravanei Akademia Kinderland. Această caravană educaÈ›ională pentru copii în privinÈ›a alimentaÈ›iei sănătoase ajunge în această vară în vestul țării, în cadrul unui program organizat de Kaufland România È™i AsociaÈ›ia pentru Responsabilitate Socială PLAN B, pentru al È™aselea an consecutiv.

Prima oprire a acestei È™coli mobile care îi învață pe cei mici despre nutriÈ›ie a fost la Târgu Jiu, în parcarea Kaufland de pe Strada Termocentralei nr.2A, unde s-a desfășurat timp de 7 zile. Urmează HaÈ›eg, iar din 4 august până în 10 august caravana va fi prezentă în Arad, urmată de TimiÈ™oara (13-19 august) È™i ReÈ™iÈ›a (22-28 august).

Participarea la această caravană este gratuită È™i se poate face între orele 10:00 È™i 18:00, în grupuri de maximum 5 persoane. Activitățile Akademiei Kinderland sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 5 È™i 14 ani.

Această È™coală-muzeu în aer liber aduce educaÈ›ie interactivă în privinÈ›a alimentaÈ›iei corecte. Cu ajutorul decorurilor, a fructelor È™i legumelor sub formă de exponate uriaÈ™e, a staÈ›iilor de explorare È™i a jocurilor pe tabletă, copiii învață prin metode nonformale È™i interactive despre importanÈ›a unei alimentaÈ›ii corecte.

Printre jocurile pe care copiii le pot descoperi se numără "Detectivul de Zahăr", "Farfuria Ideală", "Super Erou K", "Kinder Bike", alături de multe module informative precum "Piramida Alimentară", "Fii Atent la Ce Bei" sau "Tuburile Digestive". Prin intermediul unui traseu ghidat È™i interactiv, copiii vor învăța cum să îÈ™i construiască o farfurie echilibrată, cum funcÈ›ionează corpul în relaÈ›ie cu alimentele, cum să combine corect diverse alimente È™i cum să evite risipa alimentară.

SpecialiÈ™tii subliniază importanÈ›a dobândirii unor obiceiuri alimentare sănătoase încă de la vârste fragede. Programul desfășurat de Kaufland România È™i AsociaÈ›ia Plan B îi ajută pe părinÈ›i să îndrume copiii către alegeri alimentare corecte, cu impact pe termen lung asupra sănătății È™i dezvoltării lor armonioase.

Un sondaj recent realizat de Kaufland È™i Plan B relevă că 65% dintre copiii cu vârste de până la 14 ani consumă zilnic dulciuri, iar 43% consumă băuturi carbogazoase cel puÈ›in o dată pe săptămână. Totodată, 3 din 10 părinÈ›i afirmă că cei mici nu consumă fructe proaspete în mod regulat.

Un studiu european recent cu privire la obezitatea infantilă dezvăluie că în România, 7% dintre copii nu iau niciodată micul dejun, în timp ce 25% dintre copiii de 8 ani au probleme de greutate È™i 10% suferă de obezitate.

În contextul preocupărilor legate de obiceiurile alimentare, se subliniază importanÈ›a È™i a evitării risipei alimentare. Conform studiului menÈ›ionat, în România, risipa alimentară atinge 6.000 de tone pe zi, din care 49% provine din gospodării.

Copiii au oportunitatea de a experimenta jocurile Akademiei Kinderland È™i în format virtual, prin intermediul unei aplicaÈ›ii mobile disponibile pentru tablete È™i smartphone-uri în AppStore È™i Google Play. De asemenea, jocurile pot fi accesate È™i pe laptop sau desktop la adresa www.akademiakinderland.ro.

De la începutul anului 2018, Akademia Kinderland oferă educaÈ›ie nutriÈ›ională copiilor din întreaga È›ară. Caravana jocurilor despre alimentaÈ›ie sănătoasă a ajuns în 23 de oraÈ™e, beneficiind până acum de informaÈ›ii peste 60.000 de copii, care au învățat cum să îÈ™i formeze obiceiuri alimentare corecte.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1802 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006374 (s)