News Flash:

Există suspiciuni de practici comerciale înșelătoare!

Inspectorii ANPC în control, din nou, în băncile din România!

31 Ianuarie 2024
143 Vizualizari | 0 Comentarii

Inspectorii ANPC au efectuat noi controale în băncile din România, având suspiciuni de practici comerciale înșelătoare. Horia Constantinescu, președintele ANPC, a afirmat că există indicii că românii au fost înșelați atunci când au ales modalități de rambursare a ratelor care i-ar putea prejudicia.

”Le-au fost prezentate condiții optime de rambursare în varianta în care, ulterior, aceștia au constatat că, de fapt, a reprezentat o împovărare financiară, în sensul că acolo unde lucrurile păreau pozitive, pentru că ratele păreau mult mai mici în acea variantă, s-a dovedit, ulterior, că ratele au ajuns mult mai mari (...).


Avem rate descrescătoare, cu un anumit grafic de rambursare. Avem rate fixe, cu un alt grad tip de rambursare. Se prezenta, din ceea ce am înțeles de la unii consumatori, ca nefavorabilă o variantă, sugerându-li-se că se califică pentru cealaltă, comparând graficul de rambursare inițial prezentat pentru varianta pentru care nu se calificau.
Constatăm că, după trecerea aceluiași număr de luni, rata în varianta în care nu se calificau ar fi fost mult mai mică decât cea plătită astăzi de către consumatori. Or, acest lucru este greu de explicat”, a afirmat Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006083 (s)