News Flash:

Se preconizează noi scumpiri!

Ce alimente s-ar putea scumpi de la 1 februarie 2024

25 Ianuarie 2024
136 Vizualizari | 0 Comentarii


Începând cu 1 februarie 2024, românii ar putea resimți o creștere a prețurilor la diverse produse alimentare, având un impact direct asupra bugetului familiilor. Aceste modificări vor afecta produsele alimentare de bază, cele utilizate frecvent și achiziționate în mod obișnuit de către cetățeni.

Această situație survine deoarece Guvernul a decis să nu prelungească ordonanța de urgență care, în ultimele luni, a menținut prețurile la niveluri mai accesibile pentru consumatori. Această măsură, implementată în 2023, avea ca scop temperarea creșterii prețurilor. Cu expirarea acestei ordonanțe la finalul lunii ianuarie 2024, românii ar putea să se confrunte din nou cu scumpiri.

Printre alimentele care ar putea experimenta creșteri de prețuri se numără uleiul de floarea-soarelui până la 2 litri, cozonacul, bulionul de roșii, smântâna, margarina, drojdia, carnea tocată, zahărul alb tos până la 1 kg, pâinea albă simplă cu gramaj între 300-500 de grame (fără specialități), brânza telemea de vacă vrac, iaurtul simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime (cu gramaj maxim de 200 de grame), legumele și fructele proaspete vrac, ouăle de găină calibrul M, mălaiul până la 1 kg, orezul (bob rotund) cu gramaj între 0,5 și 1,5 kg, și făina albă de grâu "000" până la 1 kg.

Este important de menționat că, odată cu expirarea ordonanței de urgență, adaosul comercial nu va mai fi plafonat, ceea ce ar putea duce la majorarea prețurilor într-o măsură suplimentară.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006435 (s)