News Flash:

INCREDIBIL! A opta minune a lumii, infaptuita acasa lui Liviu Dragnea! Statul face in Teleorman stadion cu facilitati de Liga 1, dar cu cel mai mare pret/loc din Romania, dupa Arena Nationala. Explicatia Guvernului

7 August 2017
877 Vizualizari | 0 Comentarii
teleorman
Aproape ca nu stii cu ce sa incepi subiectul despre acest stadion de 5.000 de locuri din Alexandria care va fi finantat, conform proiectului, cu 54,3 milioane de lei de la bugetul de stat si 1,3 milioane de lei de la bugetul local, scrie ProSport. Cu costurile? Cu oportunitatea? Cu prioritatile autoritatilor? Cu sursele de finantare? Cu nivelul facilitatilor raportat la banii cheltuiti?
Va fi un stadion fara peluze, cu doua tribune si falicitati modeste, care va costa statul peste 12 milioane de euro. Capitala Teleormanului nu are echipa de fotbal in primele doua ligi. Proiectul Hotararii de Guvern pentru stadionul din Alexandria (42.129 de locuitori, conform recensamantului din 2011) urmeaza sa fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului, dupa ce a trecut de dezbaterea publica. In acest timp, orase emblematice pentru fotbalul din Romania, cum ar fi Arad (160.000 de locuitori, 6 titluri) si Pitesti (165.000 de locuitori, 2 titluri), sunt puse pe lista de asteptare.
Exista asteptari si nemultumiri printre cei amanati, dar urgenta nu pare chiar atat de mare precum cea din Alexandria. In orice caz, asa cum era si logic, bugetul tarii nu incape pe toata lumea.
Pentru a reveni la subiectul materialului de fata, ce se pregateste in Teleorman cu banii publici depaseste toate asteptarile. 
„Uita-te putin si peste ce se intampla la Alexandria. E o nebunie. N-am pomenit asa ceva“, indica sursa, la capatul discutiei despre felul in care s-a modificat, din mers, proiectul arenei de fotbal de la Craiova.
„Firul“ duce, din nou, spre site-ul guvernului. Acolo unde, pe 12 iulie 2017, odata cu proiectul Hotararii de Guvern (HG) privind aprobarea modificarii parametrilor tehnico-economici ai stadionului din Craiova, apare o alta HG foarte interesanta. Este vorba de „Proiectul de HG privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii «Complex Sportiv Stadion Municipal», municipiul Alexandria“.
Proiectul a fost lansat, in acest mod, intr-o dezbatere publica incheiata dupa 10 zile calendaristice (sambata, 22 iulie 2017). La fel ca si in cazul Craiova, Nota de fundamentare si Anexa atasate la HG lamuresc situatia. Foarte probabil, la Alexandria se va construi cel mai scump stadion ca pret / loc, dupa Arena Nationala, dar cu facilitati modeste: categoria a 3-a UEFA (adica permite meciuri pana la nivelul Ligii 1 si din preliminariile cupelor europene). 
Romanii vor plati 12,2 milioane de euro pentru o arena la Alexandria cu doua tribune (fara peluze) si 5.500 de locuri, pista de atletism si o parcare VIP de 100 de locuri.
Citiţi continuarea materialului pe prosport.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006103 (s)