News Flash:

CANICULA in toata tara

6 August 2017
918 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula5
Restrictiile de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone vor fi ridicate, duminica, in judetele Bihor, Satu Mare, Salaj, Maramures, Suceava si Botosani, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane.
Pentru celelalte judete in care sunt mentinute codurile rosu si portocaliu de canicula, restrictiile de circulatie raman valabile si sunt instituite in baza avertizarilor emise de Administratia Nationala de Meteorologie pentru aceasta perioada.
„CNAIR, in baza prevederilor articolului 44, alin. 2 al Ordonantei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, interzice temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe autostrazile si drumurile nationale din judetele afectate de canicula, cu exceptia: transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehiculelor care participa la interventii in caz de forta majora, transporturilor funerare, transporturilor postale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanti, transporturilor de marfuri sub temperatura controlata, transporturilor pentru tractari vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii, transporturilor de apa imbuteliata, transporturilor de produse provenite din exploatari agricole, transporturilor militare implicate in exercitii multinationale”, conform sursei citate.
Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformari majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006951 (s)