News Flash:

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, va fi eliberat conditionat

7 August 2017
904 Vizualizari | 0 Comentarii
fenechiu
Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, poate fi eliberat conditionat, in urma deciziei de luni a Tribunalului Vaslui. Hotararea magistratilor este definitiva.
Potrivit instantei, a fost respinsa ca nefondata contestatia procurorilor la decizia Judecatoriei Vaslui, de eliberare conditionata a lui Relu Fenechiu, iar decizia Tribunalului este definitiva.
Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, incarcerat la Penitenciarul Vaslui, poate fi eliberat conditionat, potrivit deciziei Tribunalului Vaslui.
Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare in dosarul „Transformatorul” si la 3 ani si 10 luni in dosarul „Siveco”, dupa ce si-a recunoscut faptele. Pedepsele au fost contopite, astfel ca, potrivit magistratilor vasluieni Fenechiu ar fi avut de ispasit 5 ani si 6 luni de inchisoare.
Fostul ministrul al Transporturilor a fost condamnat definintiv in dosarul „Transformatorul” pe 30 ianuarie 2014, dupa ce a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA in iunie 2012, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei. Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare, alaturi de fratele sau, Lucian Fenechiu si fostul director al societatii Fene Grup, Mihai Bogdan Damian. Atat Lucian Fenechiu, cat si Mihai Bogdan Damian au fost eliberati conditionat.
La inceputul lunii august 2016, Relu Fenechiu a cerut eliberarea conditionata din cadrul Penitenciarului Vaslui, desi nu mai era incarcerat acolo, solicitand instantei sa ia act de faptul ca si-a executat fractia din pedeapsa.
Al doilea dosar in care Fenechiu a fost condamnat este dosarul „Siveco”. Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare, dupa ce si-a recunoscut vinovatia intr-un nou dosar in care este acuzat de DNA Ploiesti de trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani.
Pedeapsa lui Relu Fenechiu a scazut si datorita lucrarilor stiintifice cu titlurile "Itinerarii duhovnicesti in judetul Iasi" si "Ingineria avanasata solutie strategica pentru o dezvoltare durabila a regiunii de nord est", dar si datorita inventiilor precum microhidrocentrala plutitoare, cricul incorporat in masina si stingatorul cu senzor, bretate in perioada in care era incarcerat in Penitenciarul Vaslui. Mediafax.ro

tribunalului vaslui relu fenechiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005641 (s)