News Flash:

Incarcarea vehiculelor electrice in cele 16 noi statii va costa aproximativ un leu/kWh

12 Iulie 2022
327 Vizualizari | 0 Comentarii
incarcare rapida masini

Timisoara are 16 noi statii de incarcare rapida pentru vehicule electrice, realizate de primarie, cu o finantare nermabursabila de 90% de la Administratia Fondului pentru Mediu. 

Printr-un proiect de hotarare, care va fi prezentat plenului consiliului local, se va reglementa utilizarea acestor statii si se vor aproba tarifele aferente. Tariful propus este de 0,8071 lei / kWh  fara TVA + 10 %  cheltuieli legate de tranzactionarea produselor, servicii de interconectare si comisioane. Rezulta un tarif de 0,8878 lei fara TVA, respectiv 1,0564 lei cu TVA / kWh pentru serviciul de incarcare a vehiculelor electrice in statiile de incarcare cu curent alternativ (AC) si curent continuu (DC). Tariful va fi actualizat ori de cate ori evolutia elementelor de calcul o va impune.
In cazul statiilor de incarcare amplasate in parcarile publice cu plata, tariful pentru serviciul de incarcare a vehiculelor electrice nu include si tariful de parcare. 
Pentru punerea in functiune a satiilor, s-au achizitionat servicii, prin utilizarea unei aplicatii Smart Charge. Astfel, conform contractului, din valoarea totala a incasarilor, 10 % raman la prestator si reprezinta costul pentru tranzactionarea produselor, serviciilor de interconectare si comisioanele aferente (sistem bancar, operatori de telefonie mobile, integrator plati, administrare platforma software) prin intermediul aplicatiei ” Smart Charge”.
Locatiile statiilor:bd. I.C. Bratianu, Calea Aradului - str. Cugir, Piata Iancu Huniade, Acad. Alex. Borza – str. Michelangelo, str. Martin Luther, str. Gheorghe Dima, bd. Take Ionescu, Piata 700, bd. Republicii, bd. Revolutiei din 1989, splaiul Nicolae Titulescu, bd. Mihai Viteazul-2 statii, str. Plautius Andronescu, str. Astrilor (Al. Martir Eugen Nagy), bd. 16 Decembrie 1989 / Calea Sagului
 Locurile de parcare aferente celor 16 statii de reincarcare (cate doua locuri de parcare pentru fiecare statie) sunt destinate exclusiv incarcarii vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde, cu panou de informare. In fiecare statie de reincarcare au fost montate panouri de informare a cetatenilor, cu instructiuni de utilizare specifice: a) pentru cardul de incarcare sau codul de incarcare si b) pentru cei care folosesc aplicatia ”EVGO SMART CHARGE” (posibilitatea instalarii pe Android / IoS).
Statiile sunt dotate standard cu sistem de protectie la supratensiuni si descarcari electrice. Ecranul tactil si butoanele de actionare sunt dispuse in asa fel incat sa fie accesibile si persoanelor cu dizabilitati. In fiecare statie exista un sistem de plata POS. La statiile de incarcare sunt interconectati doi senzori de parcare, meniti sa avertizeze optic si in retea (sistem monitorizare statie, dispecerat etc.) statusul locurilor de parcare monitorizate, respectiv daca vehiculele parcate incarca sau nu, iar statia transmite serverului central si persoanei care a initiat incarcarea toate datele: ora de incepere a incarcarii, statusul, parametrii, ora finalizarii incarcarii si costurile totale pentru incarcare. 
Valoarea totala a investitiei este de 2.223.752 lei (fara TVA), executant fiind EVGO GREEN MOTION SRL.
Pana in prezent, in municipiul Timisoara au fost inregistrate 2791 de masini electrice, din care 677 sunt actionate electric si 2114 hibrid.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006953 (s)