News Flash:

Putini profesori interesati de posturile de directori, in Timis. Inspectorul general: „Avem o problema in mediul rural”

28 Ianuarie 2022
334 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Numai 88 de candidati s-au inscris la a doua etapa a concursului national de ocupare a celor 154 de functii de director si director adjunct care au ramas vacante in scolile din Timis. Inspectorul scolar general spune ca in mediul rural exista o adevarata problema, intrucat profesorii nu se inscriu pentru ca au impresia ca pot ocupa postul fara concurs.
 
 
In Timis sunt vacante 154 de posturi de director si director adjunct. Pana pe 25 ianuarie s-au putut inscrie dosarele, insa nu au fost decat 88 de solicitari, insuficiente pentru ocuparea tuturor locurilor vacante. Urmeaza etapa de selectie a dosarelor, unde unele ar putea fi respinse, ceea ce ar scadea din nou numarul candidatilor. Proba scrisa va avea loc pe 18 februarie, iar interviul in perioada 16-25 martie.

Ce spune inspectorul general
Inspectorul scolar general Marin Popescu spune ca probleme se regasesc in mediul rural, unde profesorii nu se inscriu intrucat cred ca pot ocupa postul fara concurs pentru ca nimeni nu va veni director la o scoala din sat.

„In urma celei de-a doua sesiuni nu vom acoperi nevoia de directori. Vom face o analiza pe fiecare dosar. In special in rural avem o problema. Sunt colegi care nu vor sa vina la concurs mizand ca nu vine nimeni si nu avem pe cine numi, prin urmare vom apela tot la dansii. Vom vedea dupa concurs ce vom face in acest caz”, a declarat Marin Popescu, inspectorul scolar general al Timisului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005443 (s)