News Flash:

Aparat de testare a functiei pulmonare, achizitionat de Spitalul „Victor Babes” din Timisoara

1 Februarie 2022
314 Vizualizari | 0 Comentarii
aparat testare functii pulmonare

Spitalul de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes” Timisoara a achizitionat un sistem complex de testare a functiei plamanilor, unic in vestul Romaniei. Cu ajutorul lui pot fi depistate mai multe boli ce tin de aparatul respirator, iar procedura nu este dureroasa.
 
 
Spitalul de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes” Timisoara a pus in functiune un sistem complex de testare a plamanilor, unic in vestul Romaniei, asa cum precizeaza reprezentantii unitatii sanitare. Aparatul masoara cantitatea de oxigen din aerul inspirat, astfel fiind analizate probleme ale aparatului respirator sau diferite boli. Procedura nu este deloc complicata.

„Practic, vorbim un analizator multigaz care masoara ceea ce se numeste difuziunea alveolo capilara. Testarea este una nedureroasa, neinvaziva si se realizeaza intr-o cabina speciala ce are pereti de sticla. Sunt o serie de boli in care capacitatea de schimb gazos a plamanilor este redusa. De exemplu, fibroza pulmonara sau BPOC-ul. O alta investigatie ce se realizeaza cu acelasi aparat este Pletismografia corporala. Aceasta analiza masoara cat de mult aer se acumuleaza in plamani dupa un inspir adanc si cat aer ramane in plamani dupa un expir complet. Tot prin intermediul acestei investigatii se pot obtine informatii suplimentare spirometriei cu privire la functia pulmonara, date ce sunt folosite in ghidarea tratamentului”, spune dr. Noemi Suppini, medic specialist pneumolog la Spitalul de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes” Timisoara.

Tot cu ajutorul acestui sistem, medicii vor putea evalua reactia cailor respiratorii la anumite substante iritante (provocare bronsica), rezultatele indicand astmul bronsic.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004896 (s)