News Flash:

Ambulanta pentru Monumente, planuri mari si in 2022. Ce cladiri din Timis ati vrea sa fie salvate?

1 Februarie 2022
412 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulanta pentru monumente

Proiectul care ofera o sansa monumentelor istorice din Romania continua si in 2022. Ambulanta pentru Monumente Banat are planuri mari, dar pana sa fie dezvaluite puteti face propuneri pentru viitoarele cladiri de patrimoniu ale judetului Timis care ati vrea sa fie salvate.
 
 
„Conform Listei Monumentelor Istorice din 2015, in judetul Timis sunt 340 de monumente istorice clasate, chiar daca numarul cladirilor cu valoare istorica este mult mai mare. Dintre acestea, 240 sunt monumente de arhitectura (daca le excludem pe cele din Municipiul Timisoara)”, spun reprezentantii „Ambulantei pentru Monumente – Banat” pe Facebook.

In 2021 au reusit sa puna in siguranta turnul bisericii din Ofsenita (cladire aflata in curs de clasare), sa refaca porticul de acces al Depozitului de cereale din Giera si sa inceapa activitatile premergatoare interventiei asupra Mausoleului Csavossy din Bobda.


Ce monument istoric din Timis ai vrea sa fie salvat?
„Avem planuri mari si anul acesta pentru monumentele Timisului, dar pana sa vi le dezvaluim, suntem foarte curiosi care sunt cladirile de patrimoniu ale judetului pe care ati vrea sa le salvam impreuna in anii ce urmeaza!”, mai spune aceeasi sursa.

Initiat in anul 2016 de Asociatia Monumentum, proiectul „Ambulanta pentru Monumente” isi propune salvgardarea patrimoniului imobil aflat in stare avansata de degradare prin interventii de punere in siguranta.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004513 (s)